Piano day(s)

vr 25 t/m di 29 mrt 2022

Het meerdaagse festival Piano day(s) kent in 2022 zijn 4de editie. Uiteraard had dit de 6de editie moeten zijn, maar een ebony-and ivoryfeest wordt het alleszins. 

Het festival blijft ook dit jaar cirkelen en draaien rond de internationale Piano day - gelanceerd door Nils Frahm. Dat is de 88ste dag van het jaar. Evenzoveel toetsen telt de piano. Die internationale pianodag valt in dit veelbelovende nieuwe jaar op een dinsdag (29 maart) met een kanjer van een afsluiter: Anne Teresa De Keersmaeker danst de Goldbergvariaties die Pavel Kolesnikov - de beste van de nieuwe generatie pianisten - live op het podium uitvoert. 

We vegen al het stof van onze Steinway-concertvleugel en zetten er een spot op. Soms halen we er een extra vleugel bij, met één vleugel kan je tenslotte niet vliegen. Het instrument is immers groot genoeg om de nodige afstand te houden, indien nog nodig.

Kom je laven aan voluptueuze dansen en aanstekelijke ritmes van Bernstein en Gershwin met Eliane Rodrigues en dochter Nina Smeets, een gezellig muzikaal salon met Julien Libeer en twee wonderlijke muzikanten uit Armenië en een boeiende clash van pianowerken die de 12 preludes en fuga’s uit het eerste Das wohltemperierte Klavier van Bach vergezellen.

Traditiegetrouw ook aandacht voor het (post)klassieke genre met o.a. een bijzonder programma van Stijn Kolacny en een triple bill om naar uit te kijken met Shida Shahabi, Echo Collective en Dustin O'Halloran. De ‘new wave of Belgian jazz’ is dit jaar vertegenwoordigd door Steiger en Glass Museum. 

Bijzonder ook ongetwijfeld: de piano-installatie Antenna van Floris Vanhoof die je het hele festival door kan bezoeken en de filmvertoning van The piano, dat andere meesterwerk van Jane Campion (The power of the dog) in Cinema Zed.

Welkom!

programmafolder 2022

met de steun van Piano's Maene