cultuurcentrum Hasselt

Piano day(s)

vr 24 t/m woe 29 mrt 2023

Het meerdaagse festival Piano day(s) kent in 2023 zijn vijfde editie, van 24 tot en met 29 maart. Ook dit jaar belooft het een ebony-and ivoryfeest te worden.

Piano day(s) cirkelt en draaien rond de internationale Piano day - gelanceerd door Nils Frahm. Dat is de 88ste dag van het jaar. Die internationale pianodag valt dit jaar op dinsdag 29 maart met een kanjer van een afsluiter: Marble Sounds spreidt zijn veelzijdige (piano)vleugels.

We vegen al het stof van onze Steinway-concertvleugel en zetten er een spot op. Soms halen we er een extra vleugel bij, soms halen we er snaren van af, of steken we er een stokje voor (tussen). Soms halen we een authentiek oud instrument vanonder het stof. Soms combineren we vier piano’s uit verschillende families en zetten we er een wizard tussen.

Deze editie focussen we op de intimiteit van het instrument. Met een ongebreidelde wanderlust toveren fluweelzachte pianovingers op één dag Schuberts muzikale tuin tot leven.

Al jaren bouwt Piano day(s) bruggen. Bruggen tussen muziekstijlen en genres, tussen podium en concert, tussen grote concertzaal en (kleine) locatie. Het festival is er voor de fijnproevers én voor de avonturiers. Het geeft kleur aan het prachtige instrument, ver buiten het wit en zwart.

“Why does the world need a Piano Day? For many reasons. But mostly, because it doesn’t hurt to celebrate the piano and everything around it: performers, composers, piano builders, tuners, movers and most important, the listener.” – Nils Frahm

Welkom!

met de steun van Piano's Maene