Nordic night(s)

do 24 t/m zo 27 okt 19

FORHÅND ETUKÄTEEN FYRIRFRAM

Na 10 edities was Nordic night - met optredens van artiesten als Ólafur Arnalds, Efterklang, Agnes Obel, Emiliana Torrini en vele anderen - een referentie voor de muziek uit het noorden.

Vanuit die basis besloten we in 2016 te evolueren van één concertavond naar een jaarlijks vierdaags multidisciplinair kunstenfestival. 

Eind oktober 2019 - wanneer de dagen weer wat korter worden en de nachten wat langer - organiseert CCHA de 4de editie van Nordic night(s). Op het programma? Dans, pop en rock, (post)klassiek, theater, literatuur, klassieke muziek en meer uit het Hoge Noorden.

En ja, ook onze Nordic pop-upbar in de kleine parketzaal komt terug. Dé place to be om in een aangepaste setting voor én na te genieten van/met Scandinavisch bier, hapjes en extra festivalactiviteiten.

Indrukwekkende dans uit Finland? Een fantasierijke Zweedse familievoorstelling? Hét koor uit Noorwegen? Noorse en Finse klanklandschappen? Een monoloog naar Mijn strijd van Knausgård? Muziek van de Letse componist Pēteris Vasks? Dat, én veel meer kan je eind oktober ontdekken in CCHA.

Na Mari Samuelsen en Casco Phil vorig jaar brengen we dit jaar twee bijzondere muziekprojecten. Het Brussels-based Echo Collective speelt een niet eerder gepubliceerd werk van de IJslandse componist Jóhann Jóhannsson met wie ze tourden, en die ze zelfs in CCHA ontmoetten! En de IJslandse singer-songwriter Pétur Ben stelt zijn nieuwe album voor, mét het Antwerpse ensemble B.O.X.

Verdere aanvullingen op de programmering vind je later op deze website en via Facebook, in de festivalbrochure en in onze nieuwsbrieven.

Velkommen, tervetullut, välkommen, velkomið!

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring