Nordic night(s)

do 24 t/m zo 27 okt 19FORHÅND ETUKÄTEEN FYRIRFRAM

Indrukwekkende dans uit Finland? Een fantasierijke Zweedse familievoorstelling? Hét koor uit Noorwegen? Noorse en Finse klanklandschappen? Een monoloog naar Mijn strijd van Knausgård? Muziek van de Letse componist Pēteris Vasks? Een babbel met dé IJslandse (televisie)chef? Dat, én veel meer kan je eind oktober (opnieuw) ontdekken in CCHA.

Na 10 edities was Nordic night - met optredens van artiesten als Ólafur Arnalds, Efterklang, Agnes Obel, Emiliana Torrini, Jóhann Jóhannsson en vele anderen - een referentie voor de muziek uit het Noorden. Vanuit die basis besloten we in 2016 te evolueren van één concertavond naar een jaarlijks vierdaags multidisciplinair kunstenfestival eind oktober dat de presentatie van de verschillende kunstvormen uit het Hoge Noorden centraal plaatst en inzet op culturele verbindingen tussen het Noorden en onze regio.

Eind oktober - wanneer de dagen weer wat korter worden en de nachten wat langer - organiseert CCHA de 4de editie van Nordic night(s). Ook dit jaar op het programma: dans, pop en rock, (post)klassiek, theater, literatuur, klassieke muziek, films en meer uit het Hoge Noorden.En ja, ook onze Nordic pop-upbar in de kleine parketzaal komt terug. Dé place to be om in een aangepaste setting voor én na te genieten van/met Scandinavisch bier, hapjes en (gratis) extra festivalactiviteiten. Tijdens Nordic night(s) 2019 focussen we bijvoorbeeld op een aantal (muziek)documentaires van de voorbije jaren waarin de IJslandse cultuur en natuur een haast even belangrijke rol spelen als de muziek.

Na Mari Samuelsen en Casco Phil vorig jaar brengen we dit jaar twee bijzondere muziekprojecten. Het Brussels-based Echo Collective speelt een eerder onuitgebracht werk van de IJslandse componist Jóhann Jóhannsson met wie ze tourden, en die ze zelfs in CCHA ontmoetten! De IJslandse singer-songwriter Pétur Ben stelt zijn nieuwe album voor, mét het Antwerpse ensemble B.O.X. En de IJslandse chef Dagný Rós presenteert in première haar nieuwe kookboek.

Velkommen, tervetullut, välkommen, velkomið!

openingsuren festivalcentrum
do 24 okt: 18.30-23 u
vr 25 okt: 18.30-23.30 u
za 26 okt: 18.30-24 u
zo 27 okt: 13-17 uprogrammafolder© Charlotte Knapen

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring