Nordic night(s)

wo 27 t/m zo 31 okt 2021

Na 10 edities was Nordic night - met optredens van Ólafur Arnalds, Efterklang, Agnes Obel, Emilíana Torrini, Jóhann Jóhannsson en vele anderen - een referentie voor de muziek uit het Noorden. Vanuit die basis beslisten we in 2016 voluit te gaan voor een jaarlijks vierdaags multidisciplinair kunstenfestival eind oktober, wanneer de dagen weer wat korter worden en de nachten wat langer. 

Op het programma? Telkens weer die boeiende mix van dans, pop en rock, (post)klassiek, theater, literatuur, klassieke muziek, films en meer uit het Hoge Noorden. 

In 2020 - om de gekende reden - geen Nordic night(s), wél twee Scandinavische toppers van eigen bodem op één avond: OUTER en Sohnarr. Nog nooit klonken Belgische bands zo ‘nordic’. Als balsem voor de ziel. En die balsem konden we gebruiken: enkele dagen na dat optreden sloot CCHA opnieuw de deuren, tot de zomer van 2021 zelfs. 

Na die ene ‘gemiste’ editie in oktober 2021 alsnog de 5de editie van Nordic night(s).  Op het programma opnieuw die mix van genres. Met in het overgangsjaar 2021 weliswaar nog steeds een iets meer lokale ‘nordic’ focus.

Velkommen, tervetuloa, välkommen, velkomið!van 2