cultuurcentrum Hasselt
Daniel Monteiro

TaxiBEDRIJF

Welkom in ons TaxiBEDRIJF! Neem plaats in één van onze busjes en volg het verhaal van twee personages tijdens een tocht door Hasselt met, jawel: de taxi. Tijdens een rit van zo’n 45 minuten beland je in de wereld van twee personages die vol spanning naar elkaar op weg zijn. Maar wat maakt hun ontmoeting zo belangrijk? 

Twee jonge twintigers zijn al enkele jaren aan het chatten en gaan elkaar voor de eerste keer ontmoeten. De ene weet meer dan de andere. Een verbijsterend drama met torenhoge verwachtingen! Een duister verleden komt aan het licht…

Speciaal voor ons vijftigjarig bestaan schotelen we ons publiek een unieke theaterbeleving voor. Je ervaart deze voorstelling vanuit een taxibusje, in groepjes van maximum zeven personen, waardoor je dicht op de huid van de personages zit.

CCHA vroeg aan Moya de Feyter en Jee Kast (beiden van Hasselt afkomstig) om een nieuwe tekst te schrijven. Jee Kast combineert poëzie, slam poetry en performance. De spoken word-kunstenaar haalde de finale van de Nederlandse Poetry Slam en de finale van Belgium’s got talent. Moya de Feyter is actief in het theater en zag haar poëziedebuut, Tot iemand eindelijk, in 2018 verschijnen. Een jaar later verscheen haar ‘formidabele, gedurfde’ (juryrapport J.C. Bloempoëzieprijs) bundel Massastrandingen. Samen werkten ze aan dit verhaal, genaamd: Vreemde Vissen. 

Acteurs van dienst zijn Mathijs Deheegher, Anneleen Laeremans, Laura Laman en Max Wyckaert: studenten uit de opleiding drama aan LUCA School of Arts in Leuven. Zij nemen je mee tijdens deze onvergetelijke rit door de stad. De regie en coaching van deze studenten ligt in handen van actrice Greet Jacobs. Een fijne ploeg die jullie vast en zeker een aangename ervaring gaat bezorgen. Stap in en geniet!