cultuurcentrum Hasselt

SPEELTIJD

Gedurende het hele najaar vieren we feest! En op dat feestje, mogen ook de scholen van Hasselt (en omstreken) niet ontbreken. Elk seizoen staan er heel wat schoolvoorstellingen op het programma en verwelkomen we zo’n 7000 leerlingen. 

Die schoolvoorstellingen gaan gewoon door tijdens FESTIFIFTY, maar wij zorgen voor enkele toffe extraatjes bij dat aanbod. Het idee: een school/klas boekt een voorstelling én krijgt er een extra activiteit/workshop/cadeautje bij!

Zo is er bijvoorbeeld Buurmans Keukenparade van plan d-. De scholen komen niet enkel naar een voorstelling, maar gaan ook op pad in de Keuken Safari (een parcours met allerlei activiteiten die over eten van over de hele wereld gaan) én alle kinderen gaan ook nog eens samen aan tafel om al het lekkers uit de voorstelling te proeven! Hiervoor mogen we rekenen op de hulp van Hilal Zan vzw, die lekkernijen als linzensoep, falafel, bananenbrood en jackfruit taco’s voorschotel aan de kinderen én leerkrachten. SMAKELIJK!

Voor SPEELTIJD werken we ook samen met Eline Van Herreweghen. Zij werkt workshops op maat uit bij de voorstellingen KLAUW! en EXIT. De leerlingen krijgen Eline op bezoek op school voor een workshop griezelverhalen schrijven, een workshop schaduwspel en een workshop stop motion. Plezier en creativiteit verzekerd dus!

Passerelle werd ook gevraagd om iets uit te werken voor de leerlingen van het secundair onderwijs. Zij zullen workshops dans begeleiden die bij ons in huis doorgaan. Na de workshops dansen de leerlingen richting kleine zaal, om daar de voorstelling Blind Spot te volgen.

Robbert Vervloet speelde vorig jaar in de schoolvoorstelling Terminator Too met zijn gezelschap (Vervloet & De Studio) en toont nu de filmversie van die voorstelling aan enkele klassen uit het secundair onderwijs.
Bovendien geeft hij dan ook nog een workshop filmacteren. De leerlingen mogen dus zelf even proeven van het sterrendom. Dat wordt leuk (of toch heel grappig)!

Dus beste leerlingen en leerkrachten: wie weet krijg je binnenkort wel een fijne verrassing zoals onverwachts bezoek of een toffe voorstelling op school. 

Wij zorgen voor de activiteiten, jullie voor het enthousiasme?