cultuurcentrum Hasselt

Wat is het aandeel van kunst en cultuur in het hoger onderwijs?

Die vraag stelden Inge Henrotay en Leen Vennekens, docenten orthopedagogie van UCLL Campus HasseIt. Beiden bouwden expertise op in zowel het onderwijs als de kunsten. Zij zoeken een manier van lesgeven waarbij kunst, onderwijs en onderzoek elkaar ontmoeten. Kunst als zuurstof voor het onderwijs en onderwijs als sleutel voor maatschappelijke verandering.

In die zoektocht vond UCLL Campus Welzijn Hasselt in CCHA een ideale partner. Door een brug te bouwen tussen beide werkingen, zoeken we nieuwe didactische werkvormen en manieren om met elkaar in verbinding te gaan.

In eerste instantie gaat KATVIS over kwetsbaarheid. Kat is een jonge vrouw met complexen en onzekerheden. Ze probeert het hoofd boven water te houden maar heeft het emotioneel moeilijk. Ze creëert een alter ego dat er beter en mooier uitziet dan zijzelf. Iemand waar ze zich achter kan verschuilen…

UCLL Campus Hasselt en CCHA werken samen een ondersteunend programma uit rond deze voorstelling, gericht op de hogescholen en kunstinstellingen die hierover samen in gesprek willen gaan.