cultuurcentrum Hasselt
Ronny Vanthienen

FESTIFIFTY BAND, dat zijn Stijn Meuris, Axelle Red, Dana Winner, Sarah Pepels (Portland), Salim Seghers, De Held, Lesley Troquet, Piet De Pessemier, Jan Bas, Gianni Marzo (Isbells), Mario Goossens (Triggerfinger) en Patrick Cuyvers!

In 1972 waren er problemen tijdens de Olympische Spelen in München, was er ‘Bloody Sunday’ en werden de eerste autoloze zondagen in België opgezet omwille van de oliecrisis.

Maar er was ook goed nieuws, zoals de opening van ‘cultureel centrum Hasselt vzw’. En er was, toegegeven, nog meer goed nieuws: Lou Reed bracht Berlin uit, David Bowie kwam met Ziggy Stardust, Neil Young met Harvest. Dan hadden we het nog niet over Boudewijn de Groot, Led Zeppelin, Stevie Wonder en Roxy Music.

Het is een heerlijke lijst, die releases van 1972. Daarom duikten deze topmuzikanten in die muziek gepaard met pittige, grappige en onweerstaanbare videofragmenten uit 1972, en een blik op de bouwwerken van CCHA in 1972. Het waren twee weergaloze avond. Bedankt aan iedereen die er bij was!