Compagnia TPO + Cirque Barbette

Landskin + cqfd? - Belgische première
wo 8 nov 2017 - 20.00 u
wo 8 nov 2017
20.00 u
  • wo 8 nov 2017
    20.00 u
    parketzaal + kleine theaterzaal
    Geweest

Een double bill op het kruispunt van dans, circus en nieuwe technologie, uiteraard in het kader van IMPACT. Opgelet: of je start om 20 u met TPO (35'), gevolgd door Cirque Barbette of je start om 20.45 u met Cirque Barbette (40'), gevolgd door TPO. Einde is dan om resp. 21.25 of 22.10 u.

Compagnia TPO - Landskin
Landskin is een choreografische multimediale performance geïnspireerd op Dreamtime, bij de Aboriginals de wereld van de voorouders waar ons levenspad vandaan komt.

Op het podium duizenden verse en geurende eucalyptusbladeren. Twee dansers verschijnen in een textuur van geprojecteerde schors. Hun naakte lichamen absorberen het licht en worden één met de beelden. Deze 'elektronische' huid wordt zo een ruimtelijke tuin als canvas voor een abstracte en rituele schriftuur, net zoals de Aboriginals hun lichamen beschilderen met tekens uit natuur en dromen.

Het Italiaanse TPO is met zijn magische mix van dans en verbluffende beelden een heel graag geziene gast in Hasselt. Hun voorstellingen worden gekenmerkt door een knappe mix van beelden, geluiden, computerdesign en dans. Indrukwekkende elektronische land art voor alle zintuigen!

Cirque Barbette - cqfd?
Op het podium talloze fijne luchtroutes: draden, kabels, een balk... Op het onzichtbare scherm een quasi oneindige variatie aan lijnen en curven. Net zoals in het leven bieden zich verschillende keuzemogelijkheden en wensen aan. Wegen die ons al dan niet voor beslissingen stellen. Obstakels omzeilen en ze aanwenden. Zich een weg banen en keuzes maken. Op zoek naar evenwicht, met één regel: nooit de grond raken.

Voor cqfd? werkte Rosa Matthis samen met videokunstenaar Nicolas Mongermont. Zijn real time projectie van digitale koorden geeft een andere dimensie aan Rosa's telkens weer andere parcours. cqfd? (ce qu'il fallait démontrer of wat bewezen moest worden, vaak aan het einde van een logische redenering gebruikt om aan te duiden dat hetgeen men wilde bewijzen, daadwerkelijk bewezen is) is zowel hedendaags circus als digitale kunst.

credits

Compagnia TPO: artistieke leiding Compagnia TPO / concept Davide Venturini & Francesco Gandi / met Valentina Consoli & Valentina Sechi / beeld Elsa Mersi & Rossano Monti / muziek Spartaco Cortesi / in samenwerking met Luca Farulli, Livia Cortesi & Laura VdB Facchini / productie Teatro Metastasio
Cirque Barbette: van & met Rosa Matthis / digitaal kunstenaar Nicolas Montgermont / scenografie Sara Lemaire / muziek Julien de Borman / licht Valentin Boucq


tpo.itcirquebarbette.com