cultuurcentrum Hasselt

Triomf!

SKaGeN
di 7 jan 2025 - 20:00
di 7 jan 2025
20:00
  • di 7 jan 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In Triomf! komen zes acteurs samen om Wachten op Godot van Samuel Beckett te repeteren. Maar het stuk voldoet jammer genoeg niet aan hun verwachtingen. Het blijkt geen komedie te zijn en bovendien is het stuk (ook op persoonlijk vlak) erg confronterend. Alle excuses worden aangegrepen om niet te hoeven spelen. Daarbij putten de zes acteurs uit hun privéleven, uit persoonlijke successen en gevoeligheden. Allemaal hebben ze het gevoel ergens in vast te zitten. Het feit dat één van hen zich verantwoordelijk voelt om alles in goede banen te leiden, zorgt ervoor dat er nog meer misloopt. Allemaal zijn ze op zoek naar een eigen overwinning. Het is wachten op een gezamenlijke triomf.

Doorgaans speelt SKaGeN geen repertoire maar als ze dat wel doen, gebeurt dat op hun typische manier. Ze ontmantelen de klassieker en toveren hem om tot een licht, maar relevant spektakel. Dat dit gepaard gaat met de nodige humor, daar zijn wij alvast van overtuigd!

Het is alweer even geleden dat we de voltallige spelersploeg van SKaGeN aan het werk zagen op ons podium. In 2022 zagen we nog hoe Valentijn Dhaenens in Het gezin Van Paemel alle rollen (!) in zijn eentje voor zijn rekening nam. En hoewel hij dat meesterlijk deed, is het ook fijn om alle SKaGeN acteurs nog eens samen te zien.

credits

van & met Clara van den Broek, Mathijs F Scheepers, Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers, Dagmar Dierick e.a. / kostuums Barbara Delaere / coproductie De Studio & Perpodium / © Marcel Lennartz
skagen.be