cultuurcentrum Hasselt

en de Grote Luxe

Jan De Smet
do 12 dec 2024 - 20:00
do 12 dec 2024
20:00
  • do 12 dec 2024
    20:00
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Zanger en muzikant Jan De Smet werd in 2023 zeventig. Het is voor hem een Grote Luxe om dit op diverse podia te kunnen/mogen vieren in een zeer eclectisch muzikaal programma met een schare uitgelezen muzikanten en zangeressen.

The Bonnie Blues (Nele Paelinck, Laura vanden Heede en Juno Kerstens) zijn naast gedreven musici ook nog meesteressen in de harmonieuze en swingende vocale drieklank. Les Guitares Magiques (Raf Timmermans, Gijs Hollebosch en Mathias Moors) hebben weinig zangambities, maar zijn meesters in het bespelen van (soms exotische) snaarinstrumenten zoals dobro, ukelele en tiple. De bijna legendarische Stoy Stoffelen (drums en percussie) is en blijft de ritmische rots in de branding. Ook zo’n octet is een Grote Luxe.

En ondertussen is het alweer tien jaar geleden dat de liedjes van De Nieuwe Snaar op de Vlaamse podia te horen waren. Met een orkest als dit is het - alweer - Grote Luxe om ook een uitgelezen deel van dit muzikale erfgoed nog eens live te kunnen brengen. Naar schatting zullen er trouwens 108 Nieuwe Snaren aanwezig zijn op een 18-tal akoestische instrumenten!

credits

zang & diverse instrumenten Jan De Smet / zang, viool, accordeon, gitaar, cello & contrabas The Bonnie Blues (Nele Paelinck, Laura vanden Heede & Juno Kerstens) / diverse snaarinstrumenten Les Guitares Magiques (Raf Timmermans, Gijs Hollebosch & Mathias Moors) / drums & percussie Stoy Stoffelen