cultuurcentrum Hasselt

Mamamanie

Julie Delrue
wo 2 okt 2024 - 20:00
wo 2 okt 2024
20:00
  • wo 2 okt 2024
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een jonge actrice wordt moeder. Ze voelt zich zo goed dat slapen niet meer nodig is. Bovendien blijkt ze opeens meertalig én in staat tot het bespelen van diverse muziekinstrumenten. Ze kan heel de wereld aan.

Twee weken later wordt ze opgenomen op de afdeling psychiatrie, met lekkende borsten en zonder baby. Kraambedpsychose is de diagnose. Hoe voelt het als er plots een deurtje opent in je hoofd waarachter alles mogelijk lijkt. En hoe keer je terug naar je vertrouwde zelf?

Onder de vleugels van Wouter Deprez en met muziek van sidekick Benjamin Desmet (SX) vertaalt Julie Delrue haar verhaal naar het podium, spelend op de grens tussen comedy en theater. Delrue vond als speler en maker al onderdak bij uiteenlopende gezelschappen als Studio Orka, Villanella, BRONKS, Theater FroeFroe en Arsenaal. Ook was ze recent te zien in Chantal en Nonkels. Mamamanie is haar eerste solovoorstelling.

**** Een openhartige, wervelende solo die lachsalvo’s, enkele tranen en respect oogst voor mentale ziekte. (…) In haar spel is de bekwame hand van cabaretier en coach Wouter Deprez voelbaar. Delrue zet de skills van een cabaretier slim in om een verhaal te vertellen: met veel gevoel voor humor, veel ongedwongen contact met het publiek.

KnackFocus, 4 okt 2023

credits

concept & spel Julie Delrue / tekst Julie Delrue & Wouter Deprez / muziek Benjamin Desmet / regie Wouter Deprez / lichtontwerp Geert Vanoorlé / outside eye Ilse de Koe / coproductie cultuurcentrum Brugge / © Lauranne Cleenwerck
juliedelrue.be