cultuurcentrum Hasselt

residentie: 08-19 april 2024

Flora Van Canneyt & Eva Mareen - Wawa en ik
ma 8 apr 2024 - vr 19 apr 2024
ma 8 apr 2024
-
vr 19 apr 2024
  • ma 8 apr 2024
    -
    vr 19 apr 2024
    HET LAB

projectomschrijving
Wawa en ik schept een wereld waarin knuffeldieren aan het woord zijn. Twee figuren betreden het toneel; één van hen spreekt enkel via knuffeldieren. Ze bezit er velen: pluche dieren in alle vormen, maten en kleuren vergezellen haar, elk met hun eigen stemmen, interesses en personaliteiten. En zo leeft zij, alleen, met haar knuffeldieren, in een veilige wereld die zij zelf gemaakt heeft. Totdat iemand anders ineens het podium betreedt.

Deze ontmoeting leidt tot een clash van verschillende manieren van zijn. De knuffelvrouw voelt zich gedwongen om haar knuffels achter te laten, om de 'normale' wereld in te treden en 'normaal' te praten. Maar dat is niet zo simpel als het lijkt ...

Deze voorstelling verbeeldt de weg naar de acceptatie van de ander. Een rijke innerlijke wereld kan zich op verschillende manieren uiten. Om de schoonheid in elkaar te zien, moeten we durven inzien dat niet iedereen op dezelfde manier communiceert en dat we elkaar alsnog kunnen liefhebben.

doel van de residentie
Het doel van de residentieperiode is een onderzoek naar hoe iemand via knuffels communiceert. De spelers exploreren de ruimtelijke waarde van de knuffelberen alsook de fysicaliteit die bij communicatie komt kijken.

Meer informatie over Flora Van Canneyt & Eva Mareen kan je hier lezen.