cultuurcentrum Hasselt

KATVIS

UCLL Campus Welzijn
do 23 nov 2023 - vr 24 nov 2023
do 23 nov 2023
-
vr 24 nov 2023

Kat is een jonge vrouw met complexen en onzekerheden. Ze probeert het hoofd boven water te houden, maar ze heeft het emotioneel moeilijk. Daarom creëert ze een online alter ego dat er beter en mooier uitziet dan zijzelf. Iemand waar ze zich kan achter verschuilen…

Katvis is een voorstelling over kwetsbaarheid in een digitaal tijdperk, speciaal gemaakt voor jongeren. Over hoe gekwetst worden kan leiden tot angst, depressie, schuld en schaamte. Over hoe krachtig een digitale wereld kan zijn, maar ons vaak laten wegdrijven van wie we echt zijn en van wat we echt willen.

Enkele reacties van studenten die Katvis bekeken in de premièrereeks (CCHA, 2022):

“Ik vond het erg speciaal. Het is een type toneelstuk dat ik nooit eerder zag. De scène, de wisselwerking tussen de twee actrices. En het zet me zelf toch weer aan het denken, ondanks dat ik nu al vrij bewust met sociale media en zo omga.”

“Wauw, wat een prachtige voorstelling!  Heel mooi hoe jullie dit thema hebben verwerkt.” 
 
de makers
Deze voorstelling kwam tot stand door een creatieve samenwerking van docenten Inge Henrotay, Leen Vennekens en Johnny Weustenraed binnen UCLL Campus Welzijn Hasselt. De drie docenten zijn geschoolde acteurs en theatermakers die graag een voorstelling wilden maken rond het thema ‘kwetsbaarheid’. CCHA stapte mee in dit project als partner en vertoonde deze voorstelling vorig seizoen maar liefst vier keer in het kader van FESTIFIFTY (ons vijftigjarig bestaan).

Deze voorstelling gaat altijd gepaard met een nagesprek. 
 
circus / dans / max. 250 / leerling €8 / individueel €8 

onderdeel van

credits

creatie Inge Henrotay, Leen Vennekens & Johnny Weustenraed / regie Johnny Weustenraed / spel Inge Henrotay & Leen Vennekens / met dank aan UCLL Campus Welzijn & CCHA