cultuurcentrum Hasselt

JORDY

De Mannschaft
wo 24 apr 2024 - ma 29 apr 2024
wo 24 apr 2024
-
ma 29 apr 2024

Jordy is een doodnormale, zeer getalenteerde en intelligente jongen. Toch is hij anders dan vele van zijn leeftijdsgenoten. Hij is een “instellingenkind”. De rechter besliste dat zijn ouders niet voor hem konden zorgen en dus ging hij van instelling, naar pleeggezin, naar instelling.

Maar daar probeer hij zijn leven te ontvluchten: hij zet zich letterlijk aan de rand, waar hij blijkbaar thuishoort, en bekijkt vandaar de wereld waarin wij leven. In de hoop om zo te kunnen begrijpen hoe de dingen in elkaar zitten.

Jordy’s blik op de wereld wordt verstoord door Sophie-Charlotte, een weggelopen tienergriet van rijke komaf die het thuis niet meer uithield. Waar Jordy niks heeft, heeft Sophie-Charlotte van alles te veel: twee moeders en vaders, twee huizen, zelfs twee namen.

Met JORDY onderzoekt De Mannschaft de sociale ongelijkheid in de wereld. Niet iedereen vertrekt immers gelijk aan de streep…

de makers
De Mannschaft is de gemeenschappelijke, creatieve deler van Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen. Beide Kempenzonen zijn al jaren bevriend en hun wegen in het theater hebben elkaar al meerdere malen gekruist. En ook bij ons waren ze al meermaals te gast met een schoolvoorstelling! Ook hun laatste passage (met John & Jane in 2022) herinneren we ons nog heel goed omwille van de vele enthousiaste reacties.  
 
theater / max. 250 / leerling €8 / individueel €8 

onderdeel van

credits

concept, tekst & regie Stijn Van de Wiel & Michai Geyzen / spel Lien Thys & Robbert Vervloet / muziek Gode Kempen / dramaturgie Bram Verschueren / decor & kostuums Saskia Louwaard & Katrijn Baeten / techniek Rens Planckaert / co-productie Het Laatste Bedrijf  / Gallop / met dank aan Laika, Matterhorn, Stad Turnhout & De Warande / © Bram Tack
demannschaft.be