cultuurcentrum Hasselt

Alleman

Freek Mariën / Het Kwartier
vr 20 okt 2023
vr 20 okt 2023

Ik heb een hamster. 
Een trompet. 
Een verkoudheid. 
Een idee. 
En dorst.

Stel: je buur ontdekt plots een bron op zijn grond. Hij steekt al dat water in flesjes, met een prijsplakkertje erop. En na een tijd komt er geen druppel water meer uit jouw kraan. Jij hebt dorst, en hij speelt met eendjes in zijn bad.  

Een voorstelling over ‘hebben hebben hebben’ en hoe we al wat we delen, toch liefst voor onszelf houden. 
Verwacht absurde taalspielerei, op flessen getrokken logica en kinderachtig gesjacher. Voor zover dat niet allemaal hetzelfde is.

de makers 
Het Kwartier is het gezelschap van schrijvers en theatermakers Freek Mariën en Carl von Winckelmann. Het is van 2019 geleden dat we ze te gast hadden binnen ons scholenaanbod met The Wetsuitman (CCHA, 2019) en Het puin van Eden (CCHA, 2019). Met Alleman maakt Freek Mariën (winnaar Toneelschrijfprijs) een stuk over hoe raar het is dat je een hond kan ‘hebben’. Een kind. Een idee. Dat je een put in de grond kan boren en het water onder ieders voeten kan wegpompen, om het dan aan diezelfde mensen te verkopen, in plastic flessen met een labeltje op.

theater / max. 180 / leerling €4 / individueel €8 

lesmap

credits

tekst & regie Freek Mariën / coach Carl von Winckelmann / spel Jonas Van Thielen, Lien Wildemeersch & Brenda Corijn / scenografie Timme Afschrift / lichtontwerp & techniek Lennert Boots / kostuum Lotte Boonstra /  in coproductie met Perpodium / in samenwerking met De Studio, Arsenaal/Lazarus & CC Mechelen / © Yuri van der Hoeven  
hetkwartier.be