cultuurcentrum Hasselt

Vuil

Het WOLK
do 7 mrt 2024
do 7 mrt 2024

Er is een meisje 
een mooi meisje 
een keurig meisje 
een proper meisje

maar ze heeft een zak 
een zak vol afval 
een zal vol vuil 
een vuilzak, zoals ze zeggen

Het meisje wil er van af, 
van die vuilzak 
hij stinkt en hij plakt

en het vuil zelf 
het interesseert hem geen zak 
of toch?

Het WOLK maakt een smerig vieze voorstelling vol schoonheid en magie voor de allerkleinsten. De scène wordt omgetoverd tot een vuilnisbelt en we worden meegenomen in een nieuwe wereld waar je de pracht en praal van vuil kan ontdekken. Een krachtig en beeldende voorstelling die blijft plakken!

de makers 
Het WOLK was vorig seizoen nog bij ons te gast met de voorstelling Brok, een prachtige voorstelling over eten op kleutermaat. Het gezelschap is zeer sterk in het brengen van voorstellingen die over dagdagelijkse onderwerpen vertellen door ze op een andere, plezierige manier te benaderen. Vuil stond bij ons al op de Kinderkunstendag (CCHA, 2021) en op ons Krokusfestival (CCHA, 2022) en werkte steeds zo goed dat we deze nu opnieuw aanbieden aan de scholen. 

theater / max. 120 / leerling €4 / individueel €8 

lesmap

onderdeel van

credits

van & met Sarah Van Overwaelle & Bert Van Wymeersch / vormgeving Sarah Van Overwaelle / decor Bert Van Wymeersch / coaching Danny Timmermans / muziek Bert Van Wymeersch / lichtontwerp Jonathan De Vroede / met dank aan CC De Plomblom, CC Westrand & Toneelatelier Aalst / © Tim De Backer
hetwolk.be