cultuurcentrum Hasselt

2024

Amatorski
vr 29 mrt 2024 - 20.00 u
vr 29 mrt 2024
20.00 u
  • vr 29 mrt 2024
    20.00 u
    Kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Componist, arrangeur en producer Inne Eysermans, richtte Amatorski op terwijl ze muziekproductie studeerde aan het Conservatorium van Gent. De eerste single Come home (2010) betekende meteen de doorbraak, gevolgd door ep Same stars we shared waarop de band verraste met hun lieflijke en minimalistische deuntjes met als referentie Sigur Rós.

Debuut TBC (2011) luidde een koerswijziging in en combineerde “op fascinerende wijze het ijle van The Cranes en de warmte van The Cinematic Orchestra met de triphop van Portishead en de mooie, zachte naïviteit van múm.” From clay to figures (2014) ging verder op dat elan en leidde tot een internationale tour.

Tien jaar later is Amatorski terug! Met een nieuw album, gepland voor januari 2024, gevolgd door een beperkte reeks releaseconcerten. Het nieuwe album pleit voor een herziening van ons begrip over de complexe relaties tussen mens en natuur en de noodzaak voor een duurzame benadering van onze planeet. Tekstueel besteedt het album op een organische manier aandacht aan natuurlijke fenomenen zoals zwaartekracht, echo’s, onze visie op de planeet, onze manier van samenleven en onze omgang met tijd.

Een blij weerzien wordt het zeker, na de concerten van 2013 en 2014 in CCHA!

credits

zang & elektronica Inne Eysermans / drums Christophe Claeys / band n.t.b. / coproductie CCHA
amatorski.be