cultuurcentrum Hasselt

De barbier

DESCHONECOMPANIE & Muziektheater Transparant
vr 22 mrt 2024
vr 22 mrt 2024

DESCHONECOMPANIE bewerkt operavoorstellingen tot toneel voor een groot publiek. Dat doen ze met vertalende acteurs en spelende zangers, louter de essentie aan decor en de nodige dosis humor. Vorig jaar waren ze al bij ons te gast met Rigoletto en nu brengen ze De barbier.

Il barbiere di Siviglia van Gioacchino Rossini is één van de meest bekende opera’s uit de geschiedenis. Over een tijd waarin liefde nog een compromisloze strijd uitlokte, toen liefde nog vol overgave en met kunstjes bezongen werd en geliefden allerlei leugenachtige misleidingen verzonnen om trouw te kunnen zweren aan hun meest oprechte gevoelens.

Acteurs Ineke Nijssen (In memoriam, CCHA 2022) en Jef Hellemans voeren de spectaculaire en groteske opera op als een intiem duet, de gravin versus alle figuren die de liefdesmijmeringen van de gravin bevolken, ondersteund door pianist Wouter Deltour en zangeres Sawako Kayaki.

Laat je verrassen door deze frisse en hilarische speelstijl die nu al eigen is aan de voorstellingen van DESCHONECOMPANIE. Met een portie prachtige muziek en zang is De barbier een voorstelling om bovenaan je wishlist te zetten! 

**** Enkel het humoristische skelet van deze opera blijft over. Een slimme keuze: de vinnige, rijmende tekst van Goossens, waar scherpe satire en flauwe woordmopjeshand in hand gaan, is dé grote sterkte. 

 - De Morgen 

credits

concept, tekstbewerking & regie Tom Goossens / muzikale leiding, piano & arrangementen Wouter Deltour / spel Ineke Nijssen & Jef Hellemans / zang Sawako Kayaki / scenografie Geert Vanoorlé / licht Luc Schaltin / dramaturgie Lalina Goddard & Carine van Bruggen / kostuums Marij De Brabandere / coproductie Perpodium / inleiding Lalina Goddard / © Raymond Mallentjer
deschonecompanie.be / transparant.be