cultuurcentrum Hasselt

From here now far

Nederlands Dans Theater 1
wo 21 feb 2024 - 20.00 u
wo 21 feb 2024
20.00 u
  • wo 21 feb 2024
    20.00 u
    Theater aan het Vrijthof

Sinds de oprichting in 1959, typeert eigenzinnigheid en ambitie het Nederlands Dans Theater. De non-conformistische producties van Hans van Manen en het uitgesproken choreografisch profiel van Jiří Kylián zetten het gezelschap zowel nationaal als internationaal op de kaart. Jaarlijks trekken de voorstellingen van NDT wereldwijd 150.000 bezoekers.

De voorbije 65 jaar bouwde NDT een bijzonder rijk repertoire op van ruim 600 balletten van choreografen als Jiří Kylián, Hans van Manen, Crystal Pite, Ohad Naharin, Alexander Ekman, Hofesh Shechter, Edward Clug en Sharon Eyal & Gai Behar.

Het eerste gezelschap, Nederlands Dans Theater 1, bestaat uit 28 fenomenale dansers uit alle windstreken, wereldberoemd om hun theatraliteit, verbluffende techniek en ongeëvenaarde expressie. In From here now far bundelt NDT 1 drie stukken waaronder maar liefst twee nieuwe creaties. De bekroonde theaterregisseur Simon McBurney en choreograaf Crystal Pite presenteren een nieuwe choreografie, net als Sharon Eyal en Gai Behar van L-E-V (House, CCHA 2015). De avond eindigt met La ruta van Gabriela Carrizo, die samen met Franck Chartier de artistieke leiding heeft van Peeping Tom. 

onderdeel van

credits

dansbus naar Maastricht, vertrek CCHA 19 u / choreografie Simon McBurney, Chrystal Pite, Sharon Eyal, Gai Behar &
Gabriela Carrizo / inleiding Laurent Pitsi / © Rahi Rezvahi

ndt.nl