cultuurcentrum Hasselt
Jef Boes

ON/rust - support: Simon

Tourist LeMC
di 12 dec 2023 - 20.00 u - 22.15 u
di 12 dec 2023
20.00 u - 22.15 u
  • di 12 dec 2023
    20.00 u - 22.15 u
    concert- & theaterzaal

Tourist LeMC, artiestennaam van Johannes Faes, ontpopte zich sinds debuut Antwerps testament via En route en Wij begrijpen mekaar als een meesterlijk verteller-causeur. De officieuze Antwerpse stadstroubadour mengt hiphop met reggae en vooral kleinkunst en folk met maatschappijkritische maar evenzeer spirituele en persoonlijke beschouwingen.

Na passages langs de Lotto Arena, het Sportpaleis, Liefde voor muziek en The voice volgde in 2021 Niemandsland. Als vanouds koppelt Tourist LeMC daarop maatschappijkritisch denken aan introspectie en nostalgie aan de toekomst. 
  
Weg uit niemandsland vindt Tourist LeMC deze herfst de weg terug naar zijn natuurlijke habitat, de concertzaal. Met nieuw werk vertelt, fileert, ontboezemt en ontrafelt hij de kronkels in het hoofd en daarnaast duikt hij voluit het rijkgevulde repertoire in, voorzien van nieuwe muzikale contouren.

Intiem, onbevangen, authentiek en franjeloos speurt Faes naar de essentie in zijn songs, snijdt hij thema’s aan die de ziel beroeren en neemt hij ons mee op een persoonlijke zwerftocht… Als een Tourist in eigen hoofd.

De avond wordt geopend door Simon. Simon bevindt zich in transit tussen verschillende genres. Twee jaar lang werkte hij aan zijn debuutalbum, waarop hij niet terugdeinst voor een liefdeslied meer of minder. Samen muzikant en producer Antoine Plouvier combineert hij intimiteit met luchtige vrolijkheid en springt hij moeiteloos van rap naar zang.

Tina Herbots

credits

zang Tourist LeMC / band n.t.b. / © Jef Boes
tourist-lemc.be