cultuurcentrum Hasselt

GRIND

Kommil Foo
do 23 nov 2023 - 20.00 u - 21.40 u
do 23 nov 2023
20.00 u - 21.40 u
  • do 23 nov 2023
    20.00 u - 21.40 u
    concert- & theaterzaal

Een huis in een straat. Een vrouw op een stoel. Wachtend, ingespannen luisterend, hopend op het flinterdunne geluid van voetstappen op het grind. Al jarenlang.

Raf en Mich Walschaerts bijten zich vast in hun familieverleden, graven de oude verdoken geheimen op. Ze duiken in de groteske, hilarische en hartverscheurende verhalen. Soms gebulderd aan de feesttafel, soms beluisterd in een klein hoekje van de keuken, vaak verzwegen uit schaamte.

Doorheen de jaren ontwikkelde Kommil Foo een volstrekt unieke manier van voorstellingen maken. In 2019 brachten ze op deze bijzondere manier hun voorstelling Oogst, die toen bijzonder goed onthaald werd. Tijd dus om de broers Walschaerts opnieuw uit te nodigen!

De heren gaan steevast voor ontroering, hilariteit, prachtige songs en een absurde beeldtaal. Ze zijn bijzonder goed in het maken van voorstellingen over de mens en zijn alledaagse tragiek. Als toeschouwer word je op het puntje van je stoel gedwongen en stel je je de vraag: moet ik nu lachen of huilen? 

credits

regie Ineke Nijssen / licht & geluid Koen Bellens / © Michel Goessens  
kommilfoo.be