cultuurcentrum Hasselt

Eerlijk is eerlijk als het ware (6+)

Als het ware
za 7 okt 2023 - 15:00 2023 - 16:00 2023
za 7 okt 2023
15:00 2023 - 16:00 2023
  • za 7 okt 2023
    15:00 2023 - 16:00 2023
    kleine theaterzaal

Na de première van de voorstelling afgelopen week waren toeschouwers en pers erg enthousiast: “Eerlijk duurt het langst is misschien een wat al te voor de hand liggende educatieve boodschap voor een jeugdvoorstelling, maar de ongelooflijk geestige en meesterlijk inventieve manier waarop Marianne Kuijper en Job Raaijmakers in Eerlijk is eerlijk als het ware  naar deze conclusie toewerken is reden voor een diepe buiging.”

Spannende misdaadkomedie op zoek naar de waarheid

Eindelijk, het beroemde dievenduo Bonnie en Klaus is gevangen. Waar ze eerst uitblonken in stelen en liegen, moeten ze nu alles delen in hun cel: een bed, een stoel, een deur, een raampje, een WC-pot.  

Hoewel ze nooit hebben geleerd om eerlijk te zijn, moeten ze het nu toch proberen. Kiezen ze voor  elkaar of voor zichzelf? Wie liegt er het eerlijkst? En wie is er wel te vertrouwen? 

Als het ware is een nieuw Nederlands gezelschap van o.a. Job Raaijmakers die we kennen van Aap en beer (winnaar Gouden Krekel), Niet huppelen (Zilveren Krekel) en Klucht bij BonteHond. Deze uiterst succesvolle producties waren allemaal te zien in CCHA.

Hoe beter het familieseizoen ‘23/’24 aftrappen dan met deze feestelijk spannende voorstelling volgepakt met spitse dialogen en sterke beelden?  

"Een zalige mix van slapstick, absurde dansjes, krankzinnige typetjes, snelle verkledingen voor de vele dubbelrollen en een stevige lading voor elk wat wils grappen”.
- De Theaterkrant

Eerlijk is eerlijk laat de kinderen gieren op het puntje van hun stoel.

Het Parool

credits

concept & spel Marianne Kuijper & Job Raaijmakers / regie Martin Hofstra / vorm Hester Jolink / kostuums Annemarie Klijn / geluid Jaap Snellen / © Kamerich Budwilowitz
theateralshetware.nl