cultuurcentrum Hasselt

Mycelium

Christos Papadopoulos / Opéra de Lyon
vr 22 sep 2023 - 20.00 u - 21.00 u
vr 22 sep 2023
20.00 u - 21.00 u
  • vr 22 sep 2023
    20.00 u - 21.00 u
    Théâtre de Liège

Belgische première

Elvedon
(2015), Opus (2016) en ION (2018). Met die drie voorstellingen maakte de Griekse choreograaf Christos Papadopoulos naam. “Een noodzakelijk nieuw gezicht in de danswereld,” volgens een Franse recensent. Papadopoulos' werk meteen werd opgepikt door internationale coproducenten en festivals. Hij schrijft poëzie in betoverende meditaties over onze plek als mens in het grote geheel, met de natuur als zijn grote inspiratiebron. Zijn choreografieën zijn als een ononderbroken reeks lichaamsgolven en microbewegingen. Een rigoureus en hypnotiserend schrift dat geometrie en minimalisme combineert met optische verschijnselen.  
 
In januari 2022 bezochten we, eveneens in Luik in het kader van het festival Pays de danses, het weergaloze Larsen C. Ditmaal wacht ons de Belgische première van Mycelium waarvoor de choreograaf werkt met het internationaal gerenommeerde ballet van Opéra de Lyon. 
  
Mycelium gaat uit van het oudste én grootste organisme op aarde: het ondergrondse netwerk van voortdurende vertakkende schimmeldraden Bomen communiceren ermee met elkaar én regelen er hun gehele ecosysteem mee.  
 
Zijn vijfde choreografie, voor twintig dansers, bevestigt Papadopoulos’ buitengewone choreografische talent. Een belevenis van jewelste als opener van het (dans)seizoen! 
  

onderdeel van

credits

dansbus naar Luik, vertrek CCHA 19 u / concept & choreografie Christos Papadopoulos / inleiding Laurent Pitsi / © Elina Giounanli for Onassis Stegi
keyperformance.se / opera-lyon.com