cultuurcentrum Hasselt

residentie: 11-18 feb 2023

Zoë Demoustier – What remains
za 11 feb 2023 - za 18 feb 2023
za 11 feb 2023
-
za 18 feb 2023
  • za 11 feb 2023
    -
    za 18 feb 2023
    HET LAB

projectomschrijving
What Remains is een verhaal over beginnen en eindigen, over staan op het uiterste van een levenslijn, op het punt waar je als kind begint of waar je als oudere eindigt. De poëzie van het veranderen als mens, het maken van herinneringen en de angst om deze te verliezen.

In What Remains brengt Zoë Demoustier twee generaties samen op scène: kinderen die beginnen aan het leven en oudere dansers die het leven achter zich laten. De uitkomst van die ontmoeting is een fysiek en dansant spel tussen oud en jong dat het vergankelijke lichaam blootlegt. In een bewegingstaal waarin rollen kunnen omkeren, staan beiden krachtig in hun kwetsbaarheid. Een kind draagt zijn grootouder; een oudere danser vindt zijn kinderlijke vrijheid terug; een trui wordt aangetrokken bij de ander. Wie zorgt er voor wie? In de gelijkenissen en de verschillen vinden ze elkaar.

Op het podium staan vier ouderen, vijf kinderen en één muzikant. De kinderen zijn tussen 8 en 10 jaar, de oude generatie bestaat uit professionele dansers. Deze dansers belichamen het vergeten lichaam, het lichaam dat niet meer zichtbaar mag zijn op een podium. Wie zijn die mensen, die vergeten groep? Zijn zij gedwongen tot stilstand omwille van een veranderd lichaam?

doel van de residentie
Deze residentie valt net voor de spannende première van de voorstelling en dient dus als zwaard voor het doorhakken van de finale knopen. Daarnaast moeten alle performers en technici de voorstelling onder de knie krijgen om die op vrijdag 17 februari in alle glorie aan het publiek van het Krokusfestival te brengen.

Meer informatie over Zoë Demoustier kan je hier lezen.

 

onderdeel van

credits

© Klaartje Lambrechts