cultuurcentrum Hasselt

Zoë Demoustier

resident HET LAB

biografie
Zoë Demoustier is performer en choreograaf. Ze startte haar traject op jonge leeftijd in een productie van kabinet k en fABULEUS en zette het verder op de Mime Opleiding Amsterdam en het RITCS Brussel. 

Het lichaam is het startpunt voor haar sterke visuele voorstellingen waarin ze dans en mime combineert en linken maakt met geëngageerde onderwerpen. In 2021 maakte ze haar debuut met de solo Unfolding an Archive. In datzelfde jaar werd ze ambassadeur voor Dag van de Dans, waarvoor ze dansmakers van morgen in de kijker zette in de online docu-reeks. 

Sinds 2022 is Demoustier als choreograaf verbonden aan het gezelschap Ultima Vez met als uitkomst een eerste voorstelling What Remains (coproductie HET LAB en première als opener van Krokusfestival 2023), geselecteerd voor het Vlaamse Theaterfestival. In april 2023 ging haar nieuwste productie Choeur Battant/Beating Choir (Le Carrousel (CA) & BRONKS (BE)) in première in Montréal. 

Demoustier stond als kind al op de planken van CCHA en kwam voor het eerst in HET LAB voor het vooronderzoek van de voorstelling Wat was en wat nu die ze samen met Anna Bentivegna en Ayrton Fraenk maakte bij fABULEUS.