cultuurcentrum Hasselt

residentie: 13-19 feb 2023

Circumstances / Piet Van Dycke - EXIT
ma 13 feb 2023 - zo 19 feb 2023
ma 13 feb 2023
-
zo 19 feb 2023
  • ma 13 feb 2023
    -
    zo 19 feb 2023
    HET LAB

projectomschrijving
EXIT toont de indrukwekkende ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote installatie met een draaiende muur en zwevende deuren, bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. Wat als je nooit ergens kan thuiskomen, maar altijd ‘onderweg’ bent? Over continuïteit en hoe we ons altijd voortbewegen als mens.  In hun zoektocht naar onafhankelijkheid, hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico.  

EXIT is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in hun eigen discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal.   

doel van de residentie
Tijdens hun residentie in HET LAB zal Piet focussen op de technische montage/lichtcreatie van de voorstelling. Samen met lichtontwerper Edwin van Steenbergen en technieker Casper Van Overschee onderzoekt hij de technische mogelijkheden en gaat hij op zoek naar poëtische beelden/atmosferen, die EXIT naar een hoger niveau tillen.

Meer informatie over Circumstances / Piet Van Dycke kan je hier lezen.

onderdeel van