cultuurcentrum Hasselt
Michiel Devijver

BEATITUDINE

Leonardo Melchionda
vr 18 nov 2022 - 19.00 u - 23.00 u
vr 18 nov 2022
19.00 u - 23.00 u
  • vr 18 nov 2022
    19.00 u - 23.00 u
    DEZE VOORSTELLING IS DOORLOPEND, ENTREE ELKE 30 MINUTEN
    De Nieuwe Zaal
    Geweest

KOOP HIER JE FESTIVALPAS 

Met je festivalpas kan je gedurende de hele avond alle voorstellingen bijwonen. Let wel: sommige voorstellingen hebben een beperkte capaciteit, dus kom op tijd!

BEATITUDINE, van het latijnse beatitudo, verwijst naar een extatische staat van genot en welzijn. Geluidskunstenaar en performer Leonardo Melchionda neemt je mee in een ceremonie waarin geluidstrillingen, geur, rituele gebaren en ruimteverkenning centraal staan en een multisensorische ruimte tot stand komt. 

Niet alleen ons gehoor wordt gestimuleerd, ook het tactiele, het visuele en onze reukzin worden geprikkeld in de performance. Een inclusieve ruimte voor mensen met gehoorproblemen ontstaat. Leonardo onderzoekt wat we allen gemeenschappelijk hebben als menselijke lichamen.

Luide feedbackgeluiden en zuivere sinusgolven genereren sonische trillingen die men kan voelen via de vloer van de theaterzaal. Bewegingen worden beïnvloed door het verplaatsen van geluidsbronnen in de ruimte. Onze reukzin wordt geactiveerd door het verbranden van kruiden en wierook, terwijl de lage tonen en akoestische beats voor een intense luisterervaring zorgen. 

Door deze collectieve en meeslepende ervaring te regisseren en de interactie en participatie van het publiek aan te moedigen, komen we tot een moment van verbondenheid. Alle deelnemers ervaren dezelfde golf van energie en worden zich bewust van hun eigen lichaam. Wanneer de perceptie van tijd en ruimte vervaagt, breken we los van het alledaagse leven en gaan we op zoek naar de absolute catharsis, naar een gevoel van onvoorwaardelijke geluk.

ONTDEK HET HELE PROGRAMMA

 

 

onderdeel van
Performance night

credits

concept, scène, regie & performance  Leonardo Melchionda / © Michiel Devijver