cultuurcentrum Hasselt

GRATIS CHIPS!

compagnie barbarie & BRONKS
vr 28 apr 2023
vr 28 apr 2023

Met vrolijk gehamer en een zak vol roze zaligheid nemen de barbaries kinderen (en zeker ook volwassenen) mee naar een wereld waar er stevig gerammeld wordt met de bestaande stereotypen. Blauw en roze zijn dan ook geen onschuldige clichés: roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, huilen, een zorgzaam karakter,  dagboeken, gevoelens en pony’s. Blauw is voor jongens, net zoals auto’s, agressie, loonbriefjes en overuren,  raketten en blauwe puzzels.  Dat er verschillen zijn, dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang  hechten, dat staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te beginnen wrikken. Een roze balpen schrijft immers  even vlot als een blauwe, toch?

Gratis chips! gaat dus… over feminisme.

Voor kleuters, jawel. En hun ouders, zeker weten. Wat dat met chips te maken heeft? Weinig, op het eerste gezicht. Chips zien er voor iedereen gelukkig nog hetzelfde uit. Maar als er blauwe en roze chips zouden zijn,  aten de meisjes dan enkel nog de roze? En de jongens alleen nog maar blauwe?

de makers
compagnie barbarie is een theatercollectief dat werd opgericht door 7 vrouwen die samen aan het RITS in  Brussel studeerden. Ze gaan aan de slag met clichés en vooroordelen die ze proberen te weerleggen. Hun  producties verruimen het blikveld van de toeschouwer en brengen scheuren aan in bestaande  vooringenomenheden. Met hun eigen specifieke beeldtaal, visualiteit en humor creëren zij bijzondere  voorstellingen voor jong en oud. Ze waren al meermaals bij ons te gast en brachten vorig seizoen nog het  hilarische Pak de poen!. 

theater / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

concept compagnie barbarie (Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals, Lotte Vaes & Sarah Vangeel) / spel Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes & Sarah Vangeel / regie Karolien De Bleser / tekst Karolien De Bleser i.s.m. de spelers / scenografie Michiel Van Cauwelaert / vormgeving Viviane van der Poel / kostuums Leila Boukhalfa / geluid en techniek Sam Mombaerts / coproductie De Studio & PerPodium / powered by BRONKS
compagniebarbarie.be