cultuurcentrum Hasselt

Verdriet is het ding met veren

Theater Rotterdam / Erik Whien
ma 19 dec 2022 - 20.00 u
ma 19 dec 2022
20.00 u
  • ma 19 dec 2022
    20.00 u
    Theater aan het Vrijthof

OPMERKING: Inleiding op de bus door Emilie Hulsmans 

Theater Rotterdam brengt een bewerking van het Verdriet is het ding met veren, de succesvolle debuutroman van Max Porter. De roman vertelt het ontroerende en poëtische verhaal van een vader en zijn twee zoons die achterblijven na de plotse dood van hun moeder. Kort na het verlies krijgen de drie bezoek van een wrede, onvoorspelbare en zorgende kraai.

Regisseur Erik Whien kiest één van zijn favoriete teksten en brengt die naar het theater. Jacob Derwig bewerkt het verhaal tot een indringende voorstelling waarin het rouwproces en de overgang naar een nieuwe realiteit centraal staan. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelf zal gaan?

Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling die de fijnzinnige, minimalistische stijl van Whien combineert met de aangrijpende tekst. Een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw én een kraai. Een voorstelling waar wij maar al te graag de eerste theaterbus van het seizoen voor nemen! Ga je mee naar Maastricht?

"***** Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling” - De Volkskrant

**** Het stuk toon de rouw in ontroerende momenten, maar ook met humor en speelse lichtvoetigheid.

- De Telegraaf

credits

regie Erik Whien / tekst Max Porter / vertaling Saskia van der Lingen / bewerking Jacob Derwig / spel Jacob Derwig, Jesse Mensah & Romijn Scholten / dramaturgie Casper Vandeputte / vormgeving Julian Maiwald / kostuums Rebekke Wörmann / inleiding Emilie Hulsmans / © Sanne Peper
theaterrotterdam.nl