cultuurcentrum Hasselt

Tafelrede

Johan de Boose
vr 25 nov 2022 - 19.30 u - 22.00 u
vr 25 nov 2022
19.30 u - 22.00 u
  • vr 25 nov 2022
    19.30 u - 22.00 u
    Smaaksalon
    Geweest

Een inspirerende spreker, gekruide gedachten en een uiterst fijn meergangenmenu* zijn nog steeds de ingrediënten van Tafelrede.  

Inspiratie uit het verleden

De Boose is behalve bevlogen schrijver en fijnzinnige dichter ook expert in de Oost-Europakunde. Hij hanteert een melancholische schrijfstijl, die even poëtisch als ironisch is. Zijn verhalen zijn veelal geïnspireerd op reizen; zijn gedichten streven naar een ritmische, muzikale beschrijving van een gelaagde werkelijkheid en proberen zwarte romantiek en joie de vivre te verzoenen. 

In zijn recente werk stelt hij kritische vragen bij de ontwikkeling van Europa, bij de problematiek van de interculturaliteit en bij de toekomst van de Europese cultuur. Actueler kan haast niet. Benieuwd wat hij in deze hels spannende tijden hieraan kan toevoegen. 

Johan de Boose debuteerde in 1994 met de roman Fluweel van leegte. Daarna verschenen vier dichtbundels, een verhalenbundel, een roman en vier non-fictieboeken. Voor Bloedgetuigen, zijn roman over de Tweede Wereldoorlog, won de Boose de Halewijnprijs van Roermond en de Cutting Edge Award.

*meergangen menu inclusief apero, aangepaste wijnen & koffie

onderdeel van
Tafelrede

credits

auteur-spreker Johan de Boose / © Mira de Boose
johandeboose.eu