cultuurcentrum Hasselt
Stijn Segers

MUURD Misericordia

TOUR & SUN*SUN*SUN String Orkestra
wo 28 dec 2022 - 20.00 u
wo 28 dec 2022
20.00 u
  • wo 28 dec 2022
    20.00 u
    Parketzaal 1

MUURD is een verzameling moordliederen gezongen in het Zutendaalse dialect. In november 2021 verscheen het album en een jaar later kent het een tweede leven door de extra strijkers van SUN*SUN*SUN. Dat alles gedompeld in een spooky locatie met uitzicht op het duister van de avondlijke stad.

De songs op MUURD beschrijven moorden die plaatsvonden in het Zutendaal van de 18de tot de 21ste eeuw. Songschrijver Stijn Segers groeide op in het dorp en wil het prachtige lokale dialect en de straffe verhalen laten voortleven. Het album vat de muzikale tijdsgeest bij elke moord. Zo duiken er instrumenten op uit de periodes van de moorden, soms weerklinken echo’s van de toenmalige muziekstromingen en componisten.

Voor dit unieke concert wordt de sound extra verrijkt door het strijkersensemble SUN*SUN*SUN, dat altijd op zoek is naar muzikale uitdagingen. Zo werkten ze al samen met Eriksson Delcroix, Pieter Emberechts (CCHA, 2018), Roosbeef (CCHA, 2019) en zelfs Blixa Bargeld (CCHA, 2015) en Einstürzende Neubauten. Welkom in de schemerzone tussen klassiek, folk en elektronica. Voor fans van Tindersticks, Nick Cave en donkere Scandinavische crimi-soundtracks. Geen betere manier om 2022 uit te wuiven, geen betere manier om FESTIFIFTY uit te wuiven. Hoewel, wuiven?

credits

concept Stijn Segers / muziek Bert Hornikx, Ciska Vanhoyland, Clemens Put, Eva Put, Gert Stinckens, Loes Gerits, Stijn Segers & Tim Geelen, Jeroen Baert, Yumika Lecluyze, Seraphine Stragier & Tim Vandenbergh / © Stijn Segers
tourbadour.com