cultuurcentrum Hasselt

Sono Io?

Circus Ronaldo
vr 18 nov 2022 - 20.00 u - 21.20 u
vr 18 nov 2022
20.00 u - 21.20 u
  • vr 18 nov 2022
    20.00 u - 21.20 u
    concert- & theaterzaal

Sinds 1996 speelt Circus Ronaldo in prestigieuze theaterhuizen en op grote circus- en kunstenfestivals. Aan de hand van oude speltradities, authentieke woonwagens en het hergebruik van oud materiaal brengen ze een ode aan het oude circustheater.
 
We zijn dan ook zeer blij dat ze deel uitmaken van ons verjaardagsfeest, met een thematiek, verleden vs. heden, die perfect past binnen ons vijftigjarig bestaan!
 
In Sono Io? trachten een vader en zoon elkaar opnieuw te ontmoeten. Via een gedeelde liefde voor muziek en spielerei bouwen ze een brug tussen hun gelijkenissen en verschillen. De vader lijkt vastgeroest in zijn verleden en zoekt die vergane glorie weer op. De zoon zoekt naar de verzoening van het oude circus van zijn vader met de wereld daarbuiten.
 
Sono Io? (Ben ik dat?) is een zoektocht naar de hereniging tussen vader en zoon, maar ook tussen speler en publiek en tussen oude glorie en nieuwe kansen.

“****Een verrassend, geestig, rakend en bloedmooi portret van een vader-­zoonrelatie.” Knack

**** Het theatrale meesterschap van Circus Ronaldo schuilt in de subtiele karaktertekening, maar ook in de manier waarop het drama van de vergankelijkheid wordt uitgediept.

- De Morgen

credits

concept, regie & uitvoering Danny Ronaldo & Pepijn Ronaldo / creatie Danny Ronaldo, Pepijn Ronaldo & Seppe Verbist / techniek Flor Huybens & Dominique Pollet / eindregie Frank Van Laecke / spelcoaching Steven Luca & Walter Janssens / geluid Seppe Verbist / licht Dominique Pollet / muziek David Van Keer, Birger Embrechts & Seppe Verbist / studiomuzikanten Pedro Pozos , Cedric Murrath, Stefan Wellens, Harmen Goossens, Floris De Smet, Birger Embrechts, Jasper De Roeck, Corneel Didier, Seppe Verbist, Tom Lambrechts & Thomas Van Hees / kostuum uitvoering Dotje Demuynck / decor, constructie decors en rekwisieten Danny Ronaldo, Erik Van den Broeck, Seppe Verbist, Marjolijn Midori, Nanosh Ronaldo, David Ronaldo, Johanna Daenen & Pepijn Ronaldo / coproductie Théatre Firmin Gémier / La Piscine, Theater op de Markt, Miramiro / met steun van Cultuurhuis de Warande & GC ’t Blikveld Bonheiden / © Tom Herbots  
circusronaldo.be