cultuurcentrum Hasselt

1972

FESTIFIFTY BAND
vr 23 sep 2022 - za 24 sep 2022
vr 23 sep 2022
-
za 24 sep 2022

Dé FESTIFIFTY BAND, dat zijn Stijn Meuris, Axelle Red, Dana Winner, Sarah Pepels (Portland), Salim Seghers, De Held, Lesley Troquet, Piet De Pessemier, Jan Bas, Gianni Marzo (Isbells), Mario Goossens (Triggerfinger) en Patrick Cuyvers!

In 1972 waren er problemen tijdens de Olympische Spelen in München, was er ‘Bloody Sunday’ en werden de eerste autoloze zondagen in België opgezet omwille van de oliecrisis.

Maar er was ook goed nieuws, zoals de opening van ‘cultureel centrum Hasselt vzw’. En er was, toegegeven, nog meer goed nieuws: Lou Reed bracht Berlin uit, David Bowie kwam met Ziggy Stardust, Neil Young met Harvest. Dan hadden we het nog niet over Boudewijn de Groot, Led Zeppelin, Stevie Wonder en Roxy Music.

Het is een heerlijke lijst, die releases van 1972. Daarom duiken deze topmuzikanten in die muziek en duiken ze straks weer op met een wereldbekende hit, een evergreen dus, of met een heerlijke verrassing.

Voeg daarbij pittige, grappige en onweerstaanbare videofragmenten uit 1972, inclusief een blik op de bouwwerken van CCHA in 1972. Het belooft een weergaloze avond te worden! 

Voeg daar ook bij een fijne omkadering in the one-and-only 70-ies stijl, denk behangpapier, denk keukentoestellen, denk audiomateriaal, denk auto’s…

Samen: 1972, een verbluffend muzikaal-visueel feest!

ps welke songs ze gaan spelen, dat staat al vast. Volg ons op FB en geef ook aan welke songs uit dat jaar jij eventueel graag zou horen… misschien heb je geluk!

onderdeel van
1972

credits

concept Stijn Meuris & Gerhard Verfaillie / productie Tim Schreurs / muziek Stijn Meuris, Mario Goossens, Piet De Pessemier, Lesley Troquet, Gianni Marzo, Jan Bas, Saligm Seghers, Axelle Red, Dana Winner, Sarah Pepels, De Held, Patrick Cuyvers / video Levi Lenaerts