cultuurcentrum Hasselt

1972

FESTIFIFTY BAND
za 24 sep 2022 - 20.00 u
za 24 sep 2022
20.00 u
  • za 24 sep 2022
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In 1972 waren er problemen tijdens de Olympische Spelen in München, was er ‘Bloody Sunday’ en werden de eerste autoloze zondagen in België opgezet omwille van de oliecrisis.

Maar er was ook goed nieuws, zoals de opening van ‘cultureel centrum Hasselt vzw’. En er was, toegegeven, nog meer goed nieuws: Lou Reed bracht Berlin uit, David Bowie kwam met Ziggy Stardust, Neil Young met Harvest. Dan hadden we het nog niet over Boudewijn de Groot, Led Zeppelin, Stevie Wonder en Roxy Music.

Het is een heerlijke lijst, die releases van 1972. Daarom vroegen we aan zeven Vlaamse topmuzikanten om er doorheen te fietsen (elektrisch of niet), hun favorieten uit te kiezen en die te bewerken. Hun namen en keuzes, die maken we in juni bekend, dus houd onze socials en website (ccha.be) in de gaten! Wat we wél met trots verklappen, is dat ze begeleid worden door de enige echte FESTIFIFTY BAND: Stijn Meuris, Mario Goossens, Piet De Pessemier, Lesley Troquet, Gianni Marzo, Jan Bas e.a., aangevuld met extra toetsen, blazers en backing vocals!

Voeg daarbij pittige, grappige en onweerstaanbare videofragmenten uit 1972, inclusief een blik op de bouwwerken van CCHA in 1972. Het belooft een weergaloze avond te worden! 

Even een blik op enkele album releases uit 1972. Zal de FESTIFIFTY BAND zich hierdoor laten inspireren of vinden ze nog andere albums/songs uit dat memorabele jaar?

David Bowie The rise and fall of Ziggy Stardust
John Lennon & Yoko Ono Some time in New York
Nick Drake Pink moon
Lou Reed Transformer
Ann Christy Ann Christy
The Rolling Stones Exile on Main Street
Neil Young Harvest
Black Sabbath Black Sabbat vol. 4
Pink Floyd Obscured by clouds
Will Tura Will Tura 10
Deep Purple Machine head
Joni Mitchell For the roses
Paul Simon Paul Simon
Al Green Let’s stay together
Marva Lang leve de liefde
Emmerson, Lake & Palmer Trilogy
Randy Newman Sail away
Eagles Eagles
Rum Rum 72
Frank Zapa Waka / Jawaka
Kraftwerk Kraftwerk 2
Deep Purple Made in Japan
Aretha Franklin Amazing grace

 

onderdeel van
1972

credits

concept Stijn Meuris & Gerhard Verfaillie / productie Tim Schreurs / muziek Stijn Meuris, Mario Goossens, Piet De Pessemier, Lesley Troquet, Gianni Marzo, Jan Bas, Hanne Smet e.a. / video Levi Lenaerts