cultuurcentrum Hasselt

Serenade

Louis Janssens
vr 24 mrt 2023 - 21.00 u - 22.10 u
vr 24 mrt 2023
21.00 u - 22.10 u
  • vr 24 mrt 2023
    21.00 u - 22.10 u
    Parketzaal 1

Met Serenade brengt Louis Janssens een ode aan de liefde in al haar complexiteit. De voorstelling is opgebouwd als een eclectisch partituur met herkenbare en minder bekende stemmen. Als een grillig feest waarin de liefde queer is: ontwrichtend, verbindend, fluïde en ongrijpbaar. 

Geïnspireerd door Franz Schubert verbeeldt Janssens een nacht waarin een web van verhalen, liederen en teksten samenkomen. Treed binnen in de denk- en gevoelswereld van Louis waarin grote emoties niet worden geschuwd. Al associërend, citerend, dansend en zingend ontstaat er een groet aan de ander.

Serenade wil een uitnodiging zijn tot het kijken, het bevragen en het nieuwsgierig zijn naar wat prikkelt en inspireert. Want niets of niemand bestaat op zich: we zijn altijd schatplichtig aan wie zich rondom ons begeeft. 

Louis Janssens studeerde in 2018 af aan het KASK te Gent in de richting Drama. In augustus 2021 ging zijn solo Serenade in première en werd geselecteerd voor #nieuwjong van het TheaterFestival waar programmatoren uit het veld het werk van nieuwe makers selecteren. Dat werk houden onze Stokers nauwlettend in de gaten. Ze zijn dan ook bijzonder enthousiast om Louis’ werk aan jullie voor te stellen tijdens Piano day(s) 2023!

onderdeel van

**** De manier waarop Janssens zijn kwetsbaarheid hier ensceneert is indrukwekkend. Het bewijst hoezeer hij zijn medium en metier kent, en weet te bespelen.

- Evelyne Coussens, De Morgen

credits

van & met Louis Janssens / coaching Peter Seynaeve / artistiek advies Ferre Marnef / techniek Max Adams / dramaturgisch advies Simon Baetens & Elias D’hollander / productie Desnor / coproductie d e t h e a t e r m a k e r & Muziektheater Transparant / met steun van O. Festival Rotterdam / © Phile Deprez  
detheatermaker.be