cultuurcentrum Hasselt

Mooie jaren

Het nieuwstedelijk
di 23 mei 2023 & wo 24 mei 2023
di 23 mei 2023
&
wo 24 mei 2023

Met de theatervoorstelling Mooie jaren maakt Het nieuwstedelijk een kroniek van onze tijd, in grote en kleine verhalen. Tegen de achtergrond van mijnsluiting en maanlanding, van vrije liefde en oliecrisis, van autoloze en zwarte zondagen, de val van de muur en de val van de banken, volgen we een generatie vrienden in een kleine stad. Ze ontdekken het leven, de liefde en een wereld die voortdurend verandert.

Danielle is een jonge studente geneeskunde. Haar ontmoeting met de charismatische professor Julia Sporken zal haar leven een nieuwe wending geven. Mijnwerker Luc, Luckieluc voor de vrienden, besluit na zijn gedwongen pensioen op 38 jaar te gaan studeren. De jonge doctoraatsstudente Stella blijkt multiple sclerose te hebben. Yassine ziet zijn droom om profvoetballer te worden uiteenspatten na een ongeval. Allemaal zoeken ze naar de veerkracht die hen weer vooruit zal drijven.

Voor Mooie jaren brengt Het nieuwstedelijk een grote droomcast samen, met vertrouwde gezichten en aanstormend talent. Deze coproductie met de vijftigjarige UHasselt is geïnspireerd door de recente geschiedenis en transities in de provincie Limburg en de wereld.

 

 

credits

tekst Stijn Devillé & Els Theunis / regie Stijn Devillé & Christophe Aussems / dramaturgie Els Theunis / spel Tom Van Bauwel, Alejandra Theus, Kris Cuppens, Matthias Van de Brul, Joëlle Francis, Simone Milsdochter, Prince K. Appiah, Rashif El Kaoui, Michaël Pas & Sara Vertongen / muziek Bert Hornikx & Geert Waegeman / scenografie & licht Bart Van Merode / assistent scenografie Renée Faveere / kostuums Joëlle Meerbergen / geluidsontwerp Stefan De Reese & Tom Buys / een voorstelling van Het nieuwstedelijk & UHasselt / coproductie Het laatste Bedrijf / in samenwerking met CCHA, C-mine, MUZE, De Velinx, CC De Adelberg & CC Maasmechelen / © Boumediene Belbachir
nieuwstedelijk.be