cultuurcentrum Hasselt

Hunters & collectors

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe
zo 7 mei 2023 - 20.00 u
zo 7 mei 2023
20.00 u
  • zo 7 mei 2023
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Hunters & collectors is een bijzonder en intrigerend concept: overdag wandelt de hele cast. ‘s Morgens vertrekken ze waar ze de avond voordien speelden en door weer en wind wandelen ze naar de plaats waar het op het einde van de dag zal gebeuren: het volgende podium. In ons geval komen ze van Maasmechelen  en stappen ze het hele eind richting CCHA.

Jullie kunnen onderweg aansluiten, maar daarover informeren we jullie later. Jullie bereiden samen met alle Voetvolkers het ritueel voor van de avond. Waarom? “Nooit deden we onze groepsnaam meer eer aan. Nooit vielen we er zo mee samen. Met Hunters & collectors, we celebrate the art of walking.”

Met Hunters & collectors keert Voetvolk terug naar zijn roots. De hele ervaring spitst zich toe op het belang van het benenwerk en de voeten. Hoe in beweging zijn, letterlijk gaande blijven, een kracht kan zijn om te overleven. Andere vragen die ze stellen: zijn grenzen rekbaar en buigzaam? Kunnen we ze negeren of wegdenken?  

Voetvolk onderzoekt hoe het fysieke en het mentale elkaar beïnvloeden in de omgang met grenzen. Wandelen is daartoe de sleutel. ’s Avonds volgt dan die krachtige voorstelling waar we allen samen van genieten.

Lisbeth Gruwez zorgde al voor veel dansante hoogtepunten, nu verheft haar gezelschap het wandelen tot een hogere levenskunst!

credits

choreografie Lisbeth Gruwez / compositie, geluid & live muziek Maarten Van Cauwenberghe, Dag Taeldeman & Rodrigo Fuentealba Palavicino / performance Lisbeth Gruwez, Nathalia Pieczuro, Kasper Vandenberghe & 4 dansers ntb / dramaturgie Bart Meuleman / coproductie KVS, Kunstencentrum Vooruit, Julidans & Theater Freiburg / © Adriene Jenik
voetvolk.be