cultuurcentrum Hasselt

creatietour: Nomadics

Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe / Voetvolk
zo 7 mei 2023 - 20.00 u
zo 7 mei 2023
20.00 u
  • zo 7 mei 2023
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Lisbeth Gruwez begon als danseres bij Wim Vandekeybus, werkte een aantal jaren met Jan Fabre en danste bij o.a. Sidi Larbi Cherkaoui. In 2007 richtte ze met muzikant/componist Maarten Van Cauwenberghe Voetvolk op.

Het duo maakte in dik 15 jaar al meer dan 10 voorstellingen, waaronder It’s going to get worse and worse and worse, my friend (CCHA, 2013), Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan (CCHA, 2016), The sea within (CCHA, 2019) en Piano works Debussy. Hun voorstellingen reisden ook de halve wereld rond en werden o.m. geselecteerd voor de festivals van Avignon, Julidans, Tanz im August, Dance Umbrella en de Biënnale van Venetië. 

Na het explosieve en participatieve ‘dance meets concert’ Into the open (CCHA, 2022) komt Voetvolk met NOMADICS opnieuw met een bijzonder en intrigerend concept. 's Morgens vertrekken de dansers waar ze de avond voordien speelden en door weer en wind wandelen ze naar de plaats waar het op het einde van de dag zal gebeuren: het volgende podium. In ons geval komen ze van Maasmechelen en stappen ze het hele eind richting CCHA.

Met NOMADICS betreedt Voetvolk zo het rijk van het (innerlijk) landschap. Geen mythische plek, maar de wereld - hier en nu - zoals die zich aan en met ons ontvouwt. Ze wandelen, zetten de ene voet voor de andere. Samen ervaren ze de meerstemmige impact van die eenvoudige beweging. Te voet banen ze zich een weg door natuur en stad. Een adembenemend voetenspel voor acht performers, dat het lichaam - en daardoor ook de geest - van de grond af bevrijdt.

En ook het publiek wordt uigenodigd om mee te wandelen. Een tocht van en naar 23 cultuurcentra. Van locatie naar locatie, van podium naar podium, ons bewust van de ruimte, de tijd, elkaar en de omgeving.

Lisbeth Gruwez zorgde al voor veel dansante hoogtepunten, nu verheft haar gezelschap het wandelen tot een hogere levenskunst!

credits

choreografie Lisbeth Gruwez / compositie, geluidsontwerp & live muziek Maarten Van Cauwenberghe / performance Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts & Valeria Saija / dramaturgie Bart Meuleman / coproductie KVS, Julidans & Theater Freiburg & Charleroi Danse / met de steun van de Vlaamse Gemeenschap & de Tax Shelter-maatregel van de Belgische overheid /  © Victoria Rose Roy  & Tom Herbots
voetvolk.be