cultuurcentrum Hasselt
Tina Herbots

Caesar tour - support: Porcelain id

Meskerem Mees
di 28 feb 2023 - 20.00 u - 21.45 u
di 28 feb 2023
20.00 u - 21.45 u
  • di 28 feb 2023
    20.00 u - 21.45 u
    concert- & theaterzaal

Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een royale dosis puurheid toe, werk af met een portie eigenzinnigheid en je hebt Meskerem Mees. Louter met haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van Frederik Daelemans tovert ze haar geslaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven in je gedachten ronddwalen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast. 

Met haar eerste single Joe won Meskerem Mees twee jaar geleden meteen de harten in België. Met haar debuutplaat Julius verovert ze, net als de Romeinse naamgenoot, stilaan Europa. En zonet verscheen er de al even lovend onthaalde ep Caesar.

In 2020 was ze al bij CCHA te gast tijdens de September Sessies. We kunnen niet wachten om haar opnieuw te ontvangen in onze concertzaal!

De avond wordt geopend door Porcelain id, of de Rwandese Hubert Tuyishime (they/them). Als laureaat van Sound Track 2021-2022 gelden ze als één van onze muzikale beloftes, door de jury geroemd om hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance. Bewegend tussen poëtische en idiosyncratische vocals, met invloeden uit klassieke pop en lo-fi leggen hun nummers rauwe zenuwen bloot: kwetsbaar, oprecht en authentiek.

credits