cultuurcentrum Hasselt

Anatole

Comp. Marius
di 24 jan 2023 - 20.00 u - 21.30 u
di 24 jan 2023
20.00 u - 21.30 u
  • di 24 jan 2023
    20.00 u - 21.30 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

OPMERKING: Inleiding om 19.15 u door Comp. Marius 

Anatole
is een levensgenieter pur sang. Eentje die het niet zo nauw neemt met trouw, maar wel beducht is voor de ontrouw van zijn vrouwen. Hij deelt zijn zorgen met zijn beste vriend Max die eerder nuchter naar de situatie kijkt.

Volgens Anatole zijn mannen zich bewuster over bedrog en ontrouw dan vrouwen. Achter een masker van wispelturigheid en nonchalance verbergt hij zijn twijfels en jaloezie. Anatole lijkt het echte geluk nooit te vinden want al zijn relaties mislukken vroeg of laat…

De Weense arts en auteur Arthur Schnitzler schreef in 1893 zijn eerste toneelstuk Anatole. Een verzameling van zeven korte eenakters waarvan Comp. Marius er vijf bewerkte tot een vinnige voorstelling waarin de verschillende delen vlot in elkaar overvloeien.

Anatole is een lichtvoetige en grappige voorstelling over de misverstanden die er bestaan tussen mannen en vrouwen. Kris Van Trier en Herwig Ilegemens stelen de show als het onafscheidelijke duo Anatole en Max. Evelien Bosmans schittert in haar subtiele invulling van de verschillende vrouwenrollen. 

Na De Schpountz (CCHA, 2020) zijn we verheugd dat we Comp. Marius opnieuw te gast krijgen. Geniet samen met ons van deze humoristische tekst én topcast! Of: Comp. Marius op zijn best!

credits

tekst Arthur Schnitzler / tekstbewerking Kris Van Trier, Herwig Ilegems & Waas Gramser / spel Kris Van Trier, Herwig Ilegems, Evelien Bosmans & Lukas De Wolf / kostuums Thijsje Strypens & Clo Leliaert / inleiding Comp. Marius / © Raymond Mallentjer
marius.be