cultuurcentrum Hasselt

Zwaar leven

Amelie Albrecht
vr 27 jan 2023 - 20.00 u - 21.30 u
vr 27 jan 2023
20.00 u - 21.30 u
  • vr 27 jan 2023
    20.00 u - 21.30 u
    concert- & theaterzaal

Het leven van Amelie Albrecht is niet bepaald noemenswaardig. Acht jaar tekenacademie en nog steeds niet kunnen tekenen, jarenlang vioolles en nog altijd geen gevoel voor muziek en paardrijden moest ze opgeven door een dierenallergie. Over haar schoolcarrière zullen we ook maar best zwijgen… 

Amelies grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken, bracht haar voortdurend in de problemen. Vroeger kreeg ze te horen dat ze nergens zou komen met die attitude, maar in 2018 leverde het haar wel de overwinning van Humo’s comedy cup op! Dus aan alle haters: Who’s laughing now?

Sindsdien verdient ze geld met waar ze het best in is: gewoon zichzelf (lees: onverschillig) zijn. Toch werd haar leven er niet bepaald gemakkelijker door…

Amelie Albrecht brengt sinds 2017 comedy die wordt gekenmerkt door een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. In 2019 schopte ze het tot de finaleweken van De slimste mens ter wereld en tegenwoordig is ze vaste reporter van de Cooke & Verhulst show. Maar bovenal brengt ze pure stand-up comedy van het energiezuinige soort. Met Zwaar leven is ze voor het eerst te gast in CCHA, dus mis dit zeker niet!

****Albrecht heeft alles - goeie timing, veel zelfrelativering, een dictie met groeipotentieel, een heldere blik en een goed hart dat ze flink inpakt in rood fluweel en afschermt met een groot bierglas - om uit te groeien tot een stand-upcomedian die eigenlijk te moe is om zich uit te sloven als wereldverbeteraar maar dat dankzij haar rake en geestige observaties wél is.

- Knack Focus, 15 oktober 2021

credits

van & door Amelie Albrecht / voorprogramma Elias Van Dingenen
ameliealbrecht.be