cultuurcentrum Hasselt

the trilogy - before winter the disarray escape

Olga Karlovac
zo 26 sep 2021 - zo 28 nov 2021
zo 26 sep 2021
-
zo 28 nov 2021
  • zo 26 sep 2021
    -
    zo 28 nov 2021
    fotogalerie

De zwart-wit foto’s van de Kroatische fotografe Olga Karlovac ademen een haast ongrijpbare wereldsfeer uit. Door haar lens vormen de Kroatische steden Zagreb en Dubrovnik een mysterieuze wereld in onscherpe contouren waarin eenzame ‘wanderers’ hun weg lijken te zoeken. Haar foto’s resoneren een melancholische schoonheid die de kijker uitnodigen om, als een metgezel en compagnon-de-route, eenzelfde poëtische zoektocht te ondernemen. 

Olga Karlovacs werk reflecteert een unheimichkeit, een wereld van schaduw, duister, regen, mist waarin we, geportreteerde, fotografe en toeschouwer, onze eigen weg moeten vinden. 

De camera is voor Olga Karlovac als een kosmische antenne waarmee ze een wereld verbeeldt die zich situeert tussen de impressionistische realiteit en zoveel verborgen lagen daarachter die we zelf vaak niet of nauwelijks waarnemen. Op deze manier suggereren haar foto’s veel meer dan ze effectief laten zien. 

De digitale wereld is voor deze Kroatische fotografe een wereldwijd medium, maar haar bijzondere focus gaat vooral naar haar fotoboeken waarin ze volledige controle heeft over elke stap in de productie. In de expo toont ze werk uit de drie fotoboeken die ze inmiddels publiceerde: Before winter, The disarray en Escape

Haar werk werd in heel wat internationale fotomagazines opgenomen en ze stelde eerder tentoon in Amsterdam, Parijs, Londen en New York. Met deze expo is het werk van Olga Karlovac voor het eerst te zien in België.

opening zo 26 sep om 15 u, nadien di t/m zo van 13 tot 17 u

credits