cultuurcentrum Hasselt

Medea

Theater Malpertuis
di 15 feb 2022 - 20.00 u - 21.30 u
di 15 feb 2022
20.00 u - 21.30 u
  • di 15 feb 2022
    20.00 u - 21.30 u
    concert- & theaterzaal

Een voorstelling zonder tekst geïnspireerd op Heiner Müllers Landschap met Argonauten

In Landschap met Argonauten focust de Duitse theatermaker Heiner Müller op wat er na de gruwelijkheden van de Medeageschiedenis gebeurt, postfactum dus. Zijn "Landschap" ligt bezaaid met mensen die gehavend zijn, hun raison d’être verloren lijken te hebben. Wachtend op iets, wat een doorbraak zou kunnen betekenen in deze impasse. 

Regisseur Piet Arfeuille wil beeld en beweging laten spreken. Daarbij zijn de feitelijkheden van de Medeageschiedenis ondergeschikt aan de emotionele energieën van lijden en trauma. Zijn inspiratiebron is eerder de Mattheüspassie van Bach dan de klassieke verhaalstructuur van bronschrijver Euripides. Strijd zonder taal, verdriet zonder snikken. Hoe schilder je dat met beeld en beweging? 

Samen met 9 performers en bewegingskunstenaar Fabián Santarciel de la Quintana maakt Arfeuille zijn Landschap met Argonauten, een woestijn van gehavende zielen, op zoek naar een uitkomst. 

Theater Malpertuis was in 2017 nog bij ons te gast met Hele dagen in de bomen (tevens in een regie van Arfeuille). Dit seizoen staan ze ook nog met De kleine prins op 4 december 2021 in onze theaterzaal.

 

Programmaboekje MEDEA

credits

regie Piet Arfeuille / bron Heiner Müller / spel Tania Van der Sanden, Tim Bogaerts, Lars Brinkman, Laurent Delom, Nick Deroo, Arne Luiting, Ebe Meynckens, Elie Tass & Geert Vaes / decorontwerp Berlinde De Bruyckere / realisatie decor Bob Van Tricht & Monir Achnak / beweging Fabian Santarciel de la Quintana / lichtontwerp Jan Maertens / geluid Jannes Dierynck / kostuums Lieve Pynoo / inleiding Theater Malpertuis / © Fred Debrock
malpertuis.be