Happyclappy - A school of life

Theater Artemis
vr 25 feb 2022 19.30 u & 21.30 u
vr 25 feb 2022
19.30 u & 21.30 u

Belgische première

Happyclappy stappy stop
How are you lollipop
Hippie happie snappy flap
Life is boring and that is crap
Happeclappy cloppy clow
We can sing and we can meauw
Happy Clappy doely del
May your fear burn in hell

Happyclappy
is een rondreizende ‘troupe’ van clowns. Zij geven zogenaamd les in het allermoeilijkste: het leven zelf. De clowns ontfermen zich over hun publiek dat ze warm welkom heten. In de voorstelling nemen zij iedereen mee naar de zompige binnenkant van hun ziel. Want de clowns hebben een missie: alle jonge zielen gelukkig maken door ze hun eigen ongeluk te laten omarmen. 

Krokusfestival nodigt deze clowns uit om onze zielen te masseren na de bizarre tijden die we allemaal achter de rug hebben. Voor teenagers op school is dit dan ook ingeroosterd tussen Frans en wiskunde maar hoogst uitzonderlijk  - wanneer de scholen dicht zijn - kan iedereen Happyclappy-“bijlessen” volgen. Want hebben we hier niet allemaal nood aan?

Inderdaad, laten we het maar toegeven, in deze bizarre tijden hebben we onze kwetsbaarheid op een bijzondere manier ervaren. En zijn het niet de clowns die hun kwetsbaarheid mooi verpakken achter een laagje schmink? Wie beter geplaatst dan deze clowns om het ongewisse en het onzekere aan te pakken? 

Theater Artemis, jaarlijks te gast bij ons, staat voor uitdagende, vaak rebelse en schurende voorstellingen die je niet onbetuigd laten. Theater dat verstoort en verstoord wordt, zeg maar. Theater dat verwarring niet schuwt, de wereld soms op zijn kop zet, maar dat altijd ook en vooral boeit en fascineert!

credits

concept Willemijn Zevenhuijzen / van & met Elias De Bruyne, Eva Zwart & Willemijn Zevenhuijzen / vormgeving Sacha Zwiers / kostuums Liesbet Swings / eindregie Jetse Batelaan
artemis.nl