De onbevlekte

Tussen 2 lijnen #3 - Erwin Mortier
za 27 nov 2021 - 14.00 u
za 27 nov 2021
14.00 u
  • za 27 nov 2021
    14.00 u
    Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart

Tussen 2 lijnen verbindt de passie voor literatuur en maatschappelijke relevantie van drie Hasseltse partners: de Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart, CCHA en boekhandel Grim. Zowel auteurs van fictie als schrijvers van non-fictie komen hier graag het beste van zichzelf geven.

Derde keer goede keer! Al ‘lang geleden’, in 2020 verscheen de roman De onbevlekte, het langverwachte vervolg op Erwin Mortiers' bekroonde debuutroman Marcel

In De onbevlekte keert Marcel terug naar huis in een laatste poging het verzwegen verleden te doorbreken en uit te vinden waarom hij de naam draagt van zijn aan het oostfront gestorven grootoom. Mortiers vervolg op zijn veelgeprezen en prijswinnende debuutroman Marcel is andermaal een donker familieverhaal, waarin de Vlaamse klei nietsontziend wordt omgewoeld om het duistere verleden aan het licht te brengen. Dit doet Mortier op weergaloze wijze, in zijn verfijnde, suggestieve stijl, waarin geen woord, geen letter, geen komma op de verkeerde plek staat en het wemelt van de trefzekere beelden.

Met deze langverwachte, nieuwe roman over de complexiteit van liefhebben bevestigt Erwin Mortier eens te meer tot de absolute topklasse van de Nederlandstalige letteren te behoren.

“***** Mortiers schrijverschap is duidelijk gerijpt. (…) De beeldspraak is nog steeds fantastisch, maar beheerster, spaarzamer gedoseerd. De fijne humor blijft soelaas brengen. De taal die onbeschaamd Vlaams en plastisch is, verleidt. De zinnen laten zich nog steeds savoureren. Marcel is onstuimiger, opstandiger, ongeduriger - dat hoort zo voor een debuut. (…) De onbevlekte doet niet onder, het is even aards. (…) Lees ze dus allebei.” De Standaard

onderdeel van
Tussen 2 lijnen

credits

auteur Erwin Mortier / interviewer Sofie Gielis / © Stefan Vanfleteren