cultuurcentrum Hasselt

Mia Kermis

Stefanie Claes/Lucinda Ra
do 27 jan 2022 - 19.00 u - 20.20 u
do 27 jan 2022
19.00 u - 20.20 u
  • do 27 jan 2022
    19.00 u - 20.20 u
    CCHA - parketzaal 1

Vlakbij het vroegere huis van Stefanie Claes is er een vondelingenschuif: een plek die haar mateloos fascineert. Het beeld van een pasgeboren kind zonder aantoonbare wortels is een belangrijke bron van inspiratie voor dit verhaal. Een vondeling wordt beschouwd als iemand zonder verleden. Maar in hoeverre is je verleden bepalend voor je toekomst? En iedereen komt toch wel ergens vandaan?

Mia Kermis zou de naam geweest kunnen zijn van een vondeling. Vaak werden hun namen geïnspireerd door de omstandigheden waarin de kinderen werden gevonden. Claes creëert in deze voorstelling een unieke beeldende taal zonder woorden waarmee ze het verhaal brengt van een kind dat op zoek gaat naar haar eigen begin, om zo te kunnen (op)groeien. 

Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen vanaf 10 jaar zeker ook welkom zijn. Een ode aan alle vondelingen die ooit geloofd hebben, maar ook een ode aan de verbeelding en de nieuwsgierigheid naar onze oorsprong die in ieder van ons zit.

**** Mia Kermis toont hoe de magie van theater in zijn dubbele bewustzijn ligt: niets mooier dan kijken naar de machinerie achter een fantasiewereld om er vervolgens helemaal in mee te stappen.

De Standaard, 7 februari 2020

credits

concept, ontwerp & spel Stefanie Claes / feedback & dramaturgie Simon Allemeersch, Barbara Claes & Sofie Van der Linden / lichtadvies Iwan Van Vlierberghe / in samenwerking met De Studio Antwerpen / met de steun van Vooruit Gent & KAAP Oostende / met dank aan Het Bos Antwerpen, CC Het Gasthuis Aarschot, Het Oude Badhuis & WALPURGIS/deFENIKS / © Bart Grietens
lucindara.be