cultuurcentrum Hasselt

Field of view

Kevin Trappeniers
vr 3 dec 2021 - 20.00 u - 21.25 u
vr 3 dec 2021
20.00 u - 21.25 u
  • vr 3 dec 2021
    20.00 u - 21.25 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

In Field of view neemt het publiek onwillekeurig een stelling in. Ze kiezen perspectief en veranderen daardoor de perceptie voor de rest van de groep. Tegelijk distantiëren ze zich onvermoed van wie een ander gezichtsveld koos. De theaterzaal als metafoor voor sociaal gedrag. 

Field of view gaat over het innemen van tegengestelde perspectieven en de mogelijkheid tot het aanvaarden of verzoenen ervan. Een zoektocht naar de imperfectie van onze verbindingen. Kunnen we samenhang versterken in plaats van aan te vallen? Is dat wenselijk of is die imperfectie onze kracht? Hoe kan betekenisvolle co-existentie bereikt worden? Hoe confronteer je jezelf om de ander te kunnen accepteren? En wat betekent samenleven eigenlijk? Treed binnen in een meerstemmig landschap waarin het perspectief van de toeschouwer in vraag wordt gesteld. 

Kevin Trappeniers was al meermaals bij ons te gast. Eerst met het intieme Asymptote (CCHA, 2015), daarna tijdens twee edities van IMPACT: met Ellipsis (CCHA, 2018) en AntennA (CCHA, 2019). Zijn werk valt niet in één hokje onder te brengen, maar bevindt zich ergens op de scheidingslijn tussen theater, dans en beeldende kunst.

Voor Field of view werk Trappeniers samen met geluidkunstenaar Stijn Demeulenaere en auteur en theatermaker Freek Mariën, bekend van theatercollectief Het Kwartier, vorig jaar nog bij ons te zien met MIXTAPE tijdens de eerste editie van de September sessies (CCHA, 2020).

onderdeel van
IMPACT

credits

concept & regie Kevin Trappeniers / spel Leen Van Dommelen, Joëlle Francis & Femke Van der Steen / tekst Freek Mariën / geluid Stijn Demeulenaere / video Gertjan Biasino / dramaturgie Elisa Demarré / technisch ontwerp Gertjan Biasino & Hans van Wambeke / kostuums Annelies Bruneel / productie Stray Light vzw / coproductie C-TAKT / met de steun van KVS Brussel, deAuteurs & Literatuur Vlaanderen / met dank aan Kunstencentrum BUDA Kortrijk, De Grote Post Oostende, Het Huis Utrecht, De Kunstenwerkplaats, Spoon Makes, CC Strombeek & Workspacebrussels / © Kevin Trappeniers
kevintrappeniers.be