cultuurcentrum Hasselt

Iqaluit

BERLIN
do 28 okt 2021 - zo 31 okt 2021
do 28 okt 2021
-
zo 31 okt 2021

doorlopende installatie in de parketzaal

In 1999 staat Canada een stuk grond af aan de Inuit. Een gebied zo groot als West-Europa. Er wonen slechts 25.000 mensen. De Inuit kozen hun hoofdstad: Iqaluit. Een stad die groter wil zijn dan ze in wezen is. Enkel bereikbaar per vliegtuig. 6.000 inwoners, 2.500 auto’s. Nauwelijks 25 km wegen.

BERLIN verbleef anderhalve maand op de noordpool, in de nieuwe hoofdstad van de Inuit. Aan de wereldpolitiek is dit land ontsnapt, maar de groeipijnen zijn even groot, balancerend tussen oeroude tradities en nieuwe wegen. Het materiaal is documentair, de uitwerking heeft de vorm van een installatie.

Tijdens Nordic night(s) krijg je de kans om zelf tot in Iqaluit te reizen. Je stapt in een metalen iglo waarin je met beeldschermen en een hoofdtelefoon een aantal indrukken krijgt, op het ritme van de stad. 

BERLIN was eerder te gast bij ons met de voorstellingen Perhaps all the dragons en Zvizdal (Chernobyl - so far so close). Iqaluit is onderdeel van hun stedencyclus Holoceen, een reeks intrigerende stadsportretten, en past volkomen in een festival als Nordic night(s). 

credits

concept BERLIN (Bart Baele, Yves Degryse & Caroline Rochlitz) / montage Nico Leunen & Bart Baele / camera Bart Baele / soundtrack Peter Van Laerhoven / geluidsopnames Tom De With / geluidsnabewerking Peter Van Laerhoven / kinderen Anthe Baele & Ian Karetak / voice-over Anna Curran / ondertiteling Valentijn Dhaenens / vertaling Audrey Van Tuyckom / coproductie KVS Brussel, STUK Leuven & Vooruit Gent / met de steun van ccBe Berchem & Stad Antwerpen / © BERLIN
berlinberlin.be