Vrijblijvend advies

Ellen Schoenaerts
wo 4 mei 2022 - 21.30 u
wo 4 mei 2022
21.30 u
  • wo 4 mei 2022
    21.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest

Ellen Schoenaerts zit niet stil. Ze startte als tekstschrijver voor Tom Pintens, samen maakten ze drie albums die o.a. door Spinvis werden geprezen om de teksten. Na haar lovend onthaalde debuut Feiten (2012, concert CCHA in 2014) en tal van theatrale en muzikale omzwervingen - zoals een tournee met Behoud de Begeerte en de in eigen beheer gedraaide film Liebling - was er in 2020 eindelijk nieuw muzikaal werk: Vrijblijvend advies. Met eigenwijze, bezwerende pop en een scherpe pen zet ze weer een ijzersterk album neer.

“Als Feiten yin is, zou Vrijblijvend advies yang moeten zijn. Er is een soort van aanvaarding over me heen gekomen de voorbije jaren. Daarnaast misschien ook een vorm van dankbaarheid en interne vrijheid. Ik vrees dat ik moet bekennen dat ik het leven - hoe rauw en onvoorspelbaar ook - toch vooral heel erg mooi vind.” 
Ellen Schoenaerts

Feiten stond in teken van liefdesverdriet en greep muzikaal terug naar helden als Jacques Brel, Nick Cave en PJ Harvey. ​Voor Vrijblijvend advies liet vooral het oeuvre van het Franse enfant terrible Benjamin Biolay (tip: check die ‘nieuwe Gainsbourg’!) een sterke indruk na. Het werd een ode aan het leven.

tip
Maak je avond nog méér bijzonder met (het voordelige combiticket voor) het concert van Wende eerder op de avond. Of: de strafste Nederlandstalige muzikantes uit Nederland en België op 1 avond!

“**** Een album dat perfect past bij deze donkere dagen - vol van bezinning en kalmerende wijsheden.” Trouw, 11 december 2020

**** Dit album komt als van een andere planeet. Het is krachtig, geëngageerd en eigenwijs. En het groeit met elke beluistering.

De Standaard, 16 december 2020

credits

zang Ellen Schoenaerts / zang & viool Liesa Van Der Aa / band ntb
ellenschoenaerts.com