De wildernis

Wende
wo 4 mei 2022 - 20.00 u
wo 4 mei 2022
20.00 u
  • wo 4 mei 2022
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Wende Snijders groeide de afgelopen jaren uit tot één van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten van Nederland. Ze begon haar carrière in 2003, maakte sindsdien 6 albums en 5 voorstellingen, won een Edison en werd genomineerd voor een Gouden Kalf. Sinds 2017 is ze artist in residence van Theater Carré en cureert er jaarlijks het multidisciplinaire festival Kaleidoscoop.

Of het nu pop, elektro, chanson, klassiek of hedendaagse muziek is, of zelfs een film: ze slaagt er steeds weer in het publiek diep te raken. Met MENS (CCHA, 2017) - een samenwerking met schrijvers als Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg en Joost Zwagerman - brak ze (eindelijk!) door in Vlaanderen.

Bij Wende worden concerten totaaltheater. Met schurende existentiële teksten, dampende elektronica, klassieke invloeden en visueel design van wereldformaat sleept ze het vertellende lied van Piaf en Brel de 21ste eeuw in. Haar miniatuurvertellingen leggen de menselijke ziel en de breuklijnen van onze tijd zowel kwetsbaar als rauw bloot. 

Hasselt sloot haar in 2017 helemaal in de armen, blij om dat straks opnieuw te (kunnen) doen! 

tip
Maak je avond nog méér bijzonder met (het voordelige combiticket voor) het laatavondconcert van Ellen Schoenaerts. Of: de strafste Nederlandstalige muzikantes uit Nederland en België op 1 avond!

"**** Een strak opgebouwd theaterconcert van een zeldzame klasse." theaterkrant.nl, 9 maart 2017
"**** Wende overtreft al het andere." NRC Handelsblad, 3 maart 2017

***** Een overdonderend theaterconcert. Snijders' kwetsbaarheid gaat prachtig samen met muziek en audiovisuele techniek van wereldniveau.

De Morgen, 19 april 2017

credits

zang Wende / band tbc / coproductie Toneelgroep Oostpool / © Sanne de Wilde
wende.nu