cultuurcentrum Hasselt

Steiger + Glass Museum

vr 25 mrt 2022 - 20:00 - 22:20
vr 25 mrt 2022
20:00 - 22:20
  • vr 25 mrt 2022
    20:00 - 22:20
    CCHA - kleine theaterzaal

Na LABtrio, De Beren Gieren en SCHNTZL opnieuw de ‘new wave of Belgian jazz’ tijdens Piano day(s), mét focus op het label Sdban Ultra.

Steiger
Het Gentse trio Steiger zoekt steevast naar een eigen invulling van het klassieke format van het pianotrio en mengt jazz met rock, elektronica en minimalisme.

De band debuteerde in 2017 met And above all. Voor Give space namen Gilles Vandecaveye, Kobe Boon en Simon Rama op 7 verschillende locaties 7 verschillende songs op. Met het album vervoegden ze meteen de kop van het peloton van de jonge Belgische jazzvernieuwers. Net verscheen het derde album The new lady Llama, met een meer elektronische inslag. Na Gent Jazz, Jazz Middelheim en het prestigieuze 12 Points Festival in Dublin nu ook tijdens Piano day(s)!

“***** Een heerlijk weerklinkende schakel in een wonderlijk uitdijend maar bovenal uitdagend universum.” dansendeberen.be, 9 april 2021
4,5/5 Een wereldplaat van een trio van wereldklasse.” writteninmusic.com, 27 september 2018

Glass Museum
Ritme en melodie, rust en opwinding. Filmisch, elektronisch én organisch. Met een klassieke inslag ook. In de muziek van Glass Museum lijken die tegenstellingen perfect samen te vallen.

Martin Grégoire en Antoine Flipo creëren een heel eigen universum waarin jazz, elektronica en orkestrale arrangementen versmelten. Debuut Deux kenmerkte zich door een mix van moderne jazzinvloeden à la GoGo Penguin, Mammal Hands en BadBadNotGood met elektronica à la Jon Hopkins, Four tet en Max Cooper. Opvolger Reykjavik (2020) bevestigde en gaat op dat elan verder. En intussen is het reikhalzend uitkijken naar Reflet dat kort na Piano day(s) zal verschijnen.

Van Brussel over Iceland Airwaves naar Piano day(s): dé Belgische jazzrevelatie van 2020!

“**** Laat je meevoeren door de klanken en geniet van al het moois dat de revue passeert.” dansendeberen.be, 26 april 2020

8/10 De onmiskenbare stap vooruit. De toekomst ligt wijd open.

enola.be, 24 april 2020

credits

Steiger piano & keyboards Gilles Vandecaveye / bas Kobe Boon / drums Simon Raman / © Victor Van Hoof, Leon De Backer & Gerd De Kinderen
Glass Museum
piano & toetsen Antoine Flipo / drums Martin Grégoire / © Mayli Sterkendries
facebook.com/steigerjazzglassmuseum.be